Agenda

Beginnerscursus Nordic Walking

In november organiseert SPRINT een Beginnerscursus Nordic Walking. Heb jij altijd al een keer willen starten met deze intensieve manier van wandelen? Op de zaterdagochtenden van 11, 18 en 25 november kun je kennismaken.

Nordic Walking is ooit ontstaan in Finland als zomertraining voor langlaufers. Ondertussen is deze manier van wandelen niet meer weg te denken. Door de intensieve manier van lopen, train je je lichaam. Doordat rug-, schouder-, en armspieren intensief worden gebruikt, ga je effectiever wandelen. Bovendien neemt de belasting op het hart-longsysteem toe.

Er komt nog het een en ander bij kijken om Nordic Walking goed uit te voeren. Door het gebruik van de juiste techniek, voorkom je blessures. Daarnaast wordt er een zo hoog mogelijk rendement uit de inspanning behaald. Verder is het gebruik van de juiste stokken belangrijk.

Beginnerscursus

Wil jij kennismaken met Nordic Walking, dan is de Beginnerscursus Nordic Walking iets voor jou! In drie dagen in november leer je meer over deze interessante sport. De Beginnerscursus staat gepland op zaterdagochtend op 11, 18 en 25 november.

Voor meer informatie over de Beginnerscursus kun je terecht bij coördinator Marjolijn Bruinhof.