Agenda

Move to Fight Cancer Breda

De LoveLife Run en Swim to Fight Cancer bestonden jarenlang als twee losse evenementen in Breda. Op zondag 23 juni 2024 worden de twee evenementen voor het eerst samen georganiseerd, mét een derde evenement dat nieuw is voor Breda: Spinning4Life.

Sinds 2021 staat de LoveLife Run op de Bredase hardloopkalender om geld op te halen voor kankeronderzoek. Daarnaast werd ook al drie jaar Swim to Fight Cancer georganiseerd. Landelijk wordt Spinning4Life al op verschillende plekken gehouden, maar in Breda gebeurde dat nog niet eerder.

Drie evenementen die dus hetzelfde doel in gedachte hebben: geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. De organisatie bundelt nu de krachten. Op zondag 23 juni 2024 staat één groot evenement gepland waarbij je kunt hardlopen, zwemmen en spinnen voor het goede doel. Je kunt kiezen of je één onderdeel wilt doen of in een soort triatlon-achtige vorm meedoen aan alle drie.

Hardlopen, zwemmen en spinnen

De organisatie hoopt die dag op 1250 deelnemers. Voor hardlopers is er een route van 5 kilometer die start vanaf de haven in Breda. Je kunt zelf kiezen of je dat rondje één of twee keer rent. Voor zwemmers is er een route van 500 meter, 1 of 2 kilometer. Deze start ook in de haven van Breda.

Houd je meer van fietsen? Naast het water komen meer dan 100 spinningfietsen te staan. Je kunt kiezen of je 1, 2 of 4 uur gaat spinnen. Tot slot is er ook een mogelijkheid om de drie onderdelen te combineren. Je gaat dan 2 kilometer zwemmen, 10 kilometer hardlopen en 1 uur spinnen.

Hier vind je meer informatie over Move to Fight Cancer Breda 2024