B-pupillen

Voor wie is het bedoeld?

Je bent al 9 jaar oud, of misschien bijna. Stilzitten is niks voor jou. Je zou willen leren hoe je het hoogste of het verste kunt springen. Zo hard mogelijk rennen over korte of langere afstand, hoe doe ik dat? Ik ben nog niet zo sterk, kan ik dan toch kogelstoten of een bal werpen?

Wat houdt het in?

Twee keer in de week, op woensdag en zaterdag leren de kinderen wat atletiektraining betekent. Op een positieve gelijkwaardige manier stimuleren onze trainers je kind om zijn of haar grenzen te verkennen. Soms door middel van speelse opdrachten waarin het onbewust wordt voorbereid op de uitvoering van een atletiekonderdeel.

In andere trainingsblokken krijgen kinderen ‘basistechniek-training’. Onze C-pupillen hebben al een beetje geleerd wat netjes hardlopen of rennen inhoudt. B-pupillen leren in hun trainingsjaar hoe nette uitvoeringen van andere atletiekonderdelen eruitzien. Of het ook zo lukt is niet het belangrijkste.

Het past bij de ontwikkelingsfase van je kind om af en toe eens mee te doen aan een wedstrijd. Onze trainers zullen dit in ieder geval proberen te stimuleren. De kinderen worden vooraf goed voorbereid. Het deelnemen is belangrijker dan winnen! Ze steunen elkaar. Juichen om prestaties van andere kinderen. Hopelijk sta je ook als ouder of verzorger in de nabije toekomst langs de kant van de baan om je kind, maar zeker ook alle andere kinderen aan te moedigen?!

Trainingstijden

Tijd en plaatsTrainers
Woensdag 18.15- 19.30 baan*
Zaterdag 9.00 – 10.15 bos
Merlijn Pellis
Lieve, Thomas,
Lysanne, Geertje,
Mark, Wald, Rick
* De trainingen op woensdagavond vinden in de maanden december, januari en februari plaats in de zaal.