C-junioren (U16)

Voor wie is het bedoeld?

Als je 14 of 15 jaar oud bent behoor je tot de leeftijdsgroep die we in onze sport ‘C-junioren’ noemen. Of je nu instroomt vanuit de D-junioren of voor het eerst met atletiek begint.

Wat kunnen nieuwkomers verwachten?

Een veilige, goede trainingsopbouw is voor iedereen belangrijk. Hoe vaak je kunt en mag trainen hangt af van je groei, hoeveel je lichaam belast kan worden en welke ambities of doelen je voor jezelf stelt in de atletiek. We houden daarbij rekening of je al technische training hebt gehad of dat je als nieuwkomer begint. Zo vinden we dat nieuwkomers zich moeten oriënteren voor meerdere atletiekonderdelen en zich nog niet kunnen specialiseren. Voor meer ervaren atleten is dat wel mogelijk.

Je traint als basis twee keer in de week. Techniektraining (stap voor stap) is heel belangrijk, maar we hebben ook aandacht voor wat we ‘de motor’ noemen. Denk daarbij aan looptraining waarbij je sneller wordt op zowel de korte als langere afstanden. De winst die je hier boekt gaat je helpen om op bijna alle onderdelen een betere atleet te worden.

AIs plezier beleven aan atletiek jouw hoogste doel is, dan vinden wij dat zeker net zo goed. Je hoeft nog niet te kiezen. Wedstrijddeelname stimuleren we nadrukkelijk. Het zijn leerzame leuke prestatiemomenten die je samen met je clubgenoten meemaakt.

Kortom. We blijven oog houden voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Zodra het verantwoord is om een stapje extra zetten, zullen we je daarvoor de kans geven. Maar zoals gezegd: met zorg voor jou!

C-junioren met ervaring

Je weet ondertussen wat het is om serieuzer en intensiever te trainen. We richten ons uiteraard op de beste technische uitvoering van alle atletiekonderdelen. De aanwijzingen die je van de trainer krijgt worden meer individueel. Is het willen winnen van wedstrijden voor jou belangrijk? Of is het ene technische nummer gewoon leuker om te doen dan het andere? Beide voorbeelden zijn een goede motivatie om extra trainingen te volgen bij gespecialiseerde trainers. Je algemene C-juniorentrainer beoordeelt eerst of jouw lichaam deze bijkomende specifieke belasting aan kan.

Om het beste uit jezelf te kunnen halen dien je een sterke algemene conditie te hebben. Er is aandacht voor de opbouw van snelheid, kracht, lenigheid, behendigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen. Zowel onze C-junioren groepstrainers als specialisatietrainers werken samen met jou aan je algemene conditie. Zonder deze basis is de kans op (langdurige) blessures groot.

C-junioren richten zich meer dan hun jongere clubgenoten op deelname aan wedstrijden met een sterk deelnemersveld. Er wordt al wat vaker deelgenomen aan wedstrijden buiten de regio. Als presteren jouw doel is moet je leren omgaan met wedstrijddruk.

Trainingstijden

Voor wie?Tijd en plaatsTrainersContact
C-junioren Algemene groepMaandag 19.00 – 20.30 Baan
Woensdag 18.30 – 20.00 Baan
Maartje Oprins
Janske, Leo, Milan, Thomas, Luc, Joey
06 3851 2341
Mail de C-junioren
C-junioren WedstrijdgroepMaandag 18.30 – 20.00 Baan
Woensdag 19.00 – 20.30 Baan
Maartje Oprins
Janske, Leo, Milan,
Thomas, Luc, Joey
06 3851 2341
Mail de C-junioren