D-junioren (U14)

Voor wie is het bedoeld?

Doe je al aan atletiek of lijkt het je leuk en ben je 12 of 13 jaar? Dan is dit de trainingsgroep waar je zult verblijven.

Wat houdt het in?

De trainingen blijven afwisselend met een warming up, alle atletiekonderdelen en uitbouw van conditionele eigenschappen waaronder kracht, lenigheid en coördinatie. Techniektraining blijft het belangrijkste.

Daar past een wedstijdgerichte training goed bij zolang we rekening blijven houden met de groei en de belastbaarheid van het individuele kind.

Andere kinderen komen toch wat meer voor de gezelligheid en vinden meedoen belangrijker dan winnen. Dat kan en mag ook. Bij SPRINT noemen we dit verschil in interesse en begeleiding ‘differentiatie’. Een term die vanaf vooral het tweede jaar als D-junior en daarna de C-junioren aangeeft dat er anders getraind gaat worden.

Onder voorwaarden mag je als tweedejaars D-junior (tijdelijk) een extra training volgen bij een onderdeel waar jouw interesse of mogelijkheden liggen.

Uiteindelijk mag je verwachten dat we vanaf nu de eerste stappen zetten van het ‘echte’ trainen. We hebben zicht op alle facetten die aan de basis staan om optimaal te groeien als atleet.

Trainingstijden

Tijd en plaatsTrainersContact
Maandag 19.00 – 20.30 Baan
Woensdag 18.00-19.30 Baan
Mark de Rond
Roger, Eva, Erik,
Marcel, Lars,
Judith, Marlin,
Karin, Joep, Joost
Stuur een mail naar Mark