Wij vinden dat naast het sporten, gezonde voeding niet mag ontbreken. Gezonde voeding is belangrijk voor sportprestaties, zowel thuis, op school, als op de sportvereniging.

Voor de gezonde keuze werken wij met de richtlijn gezondere kantines van het Voedingscentrum. Het bewustzijn van een gezonde levensstijl proberen wij binnen SPRINT aan te moedigen door het aanbieden van fruit en snackgroenten en door het stimuleren van water drinken.

Wij promoten ook gezondheid bij evenementen middels groenten en fruit en het uitdelen van bekertjes water in plaats van sportdrank. Een ander voorbeeld is dat de frituurovens pas aangaan vanaf lunchtijd. Onze barvrijwilligers maken met liefde een broodje gezond voor je klaar en zij verkopen graag een stukje fruit. Bij het waterpunt buiten kun je de hele dag door gratis water drinken.

SPRINT is de trotse bezitter van het zilveren vignet Gezonde Sportkantine van TEAM:FIT. Om ons scherp te houden, doen wij ieder jaar de kantinecheck.

Heb je tips dan zijn deze natuurlijk altijd welkom! Geef het door aan één van de barvrijwilligers of stuur een e-mail aan kantine@avsprint.nl.