Sporten bij SPRINT

Aangepast Sporten

Wat is het?

Ook met een lichamelijke of verstandelijke beperking, kun je bij SPRINT op diverse niveaus sportief bezig zijn. Atleten met en zonder beperking sporten naast elkaar en als het mogelijk is, ook met elkaar.

De vereniging beschikt hiervoor over aangepast materiaal, zoals speciale atletiekrolstoelen.

Blinden en slechtzienden hebben geen problemen op de drempelvrije en goed verlichte atletiekbaan. Bovendien begeleiden speciaal opgeleide trainers je tijdens het sporten.

Waar kun je uit kiezen?

Bij SPRINT kun je op diverse manieren komen sporten.

Je kunt sporten met een FrameRunner. Dit is een soort driewiel-loopfiets zonder pedalen en met een borststeun. Atleten bewegen zich voort door te lopen of te rennen. De FrameRunner is uitermate geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen die door een lichamelijke beperking in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit.

Mensen met een visuele beperking kunnen meedoen met Running Blind. Samen met een maatje kunnen ze hardlopen.

SPRINT biedt ook op andere manieren van atletiekbeoefening aan voor sporters met een motorische beperking of sporters met een verstandelijke beperking.

Is het geschikt voor mij?

Kom een keer kennismaken! Je kunt eerst een periode komen proefdraaien om zo een passend aanbod voor jou te vinden. Zo kom je erachter wat bij je past. Heb je vragen? Stuur een mailtje naar secretariaat@avsprint.nl. Natuurlijk kun je je ook direct aanmelden om te komen proeftrainen.

Wat zijn de kosten?

De contributie verschilt van groep tot groep. Meer informatie over lidmaatschap en contributie vind je hier.

Trainingstijden

Running Blind

  • Maandag18:15 - 19:15Karin MustersBaan

Specials

  • Dinsdag19:00 - 20:00Karin MustersBaan
  • Donderdag19:00 - 20:00Karin MustersBaan

Clubthrow & FrameRunner

  • Maandag18:15 - 19:15Mies KuipersBaan

Kom kennis maken