Kabouters

Jeugdatletiek voor de allerkleinsten

Vanaf de dag dat uw kind 5 jaar wordt, kan het 1 x per week (zie trainingstijden) kennismaken met atletiek bij Atletiekvereniging SPRINT. Samen met andere jongens en meisjes zullen ze beleven hoe leuk het is om te rennen en springen. Om te bewegen in de ruimte die ze van ons krijgen.

De kinderen ontdekken spelenderwijs wat behendigheid is, wat balanceren betekent en zo verder. Uw kind zou voor het eerst kunnen ervaren hoe het voelt om misschien een heel klein beetje moe te worden. Niet omdat wij ze moe willen maken maar omdat ze het zelf nog lastig vinden om op de rem te trappen. Ze leren het door het te ervaren.

Tot aan januari in het jaar dat uw kind 7 wordt, zal het in deze groep kennis maken met de mooiste sport en bewegingservaringen opdoen. Spelenderwijs leren ze op een actieve manier de basisvormen die de komende paar jaar het FUNdament zullen vormen voor de sportieve toekomst. ‘Fun’ staat voor ‘Plezier’. Daar staan onze trainers voor!

Verwachting van ouders en verzorgers

Wij vinden het heel belangrijk u hierbij vooraf aan te geven dat atletiek voor jonge kinderen vooral betekent dat er een goede balans moet zijn tussen wat uw kind lichamelijk aan kan en welke trainingsstof past bij kinderen van deze leeftijd. Technieken die toppers laten zien zijn vaak onverstandig om door kinderen uitgevoerd te laten worden. Als uw kind oefeningen krijgt die u misschien niet meteen herkend als de juiste techniek, heeft dat te maken met de natuurlijke ontwikkeling van kinderen en de meest verstandige opbouw. Op latere leeftijd is het daardoor in staat om voor langere tijd prestaties te leveren op zijn of haar eigen niveau met minder risico op uitval door blessures. Onze trainers hebben de verantwoordelijke taak om de opbouw van de trainingsstof op maat van deze leeftijdsgroep af te stemmen. Ze worden daarbij ondersteund door het technisch kader van de afdeling baanatletiek.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over de inhoud van de trainingen, kunt u dat altijd opnemen met de betreffende trainer of een lid van het technisch kader.

Trainingstijden

Tijd / plaatsTrainer(s)Contact
Woensdag
17.00-18.15
Baan
Tijn Blom
Nienke Blom
Jip de Loof
06-31327352
Mail ons over Kabouters