De afdeling Loopsport met circa 1500 lopers van atletiekvereniging SPRINT kent verschillende typen loop- en wandelgroepen: wedstrijdgerichte loopgroepen, loopgroepen voor recreanten, wandel-groepen en nordic-walkinggroepen.

Binnen de afdeling Loopsport staat het plezier in de loopsport voorop. We streven ernaar onze leden op een veilige en verantwoorde manier te laten sporten. Onder professionele begeleiding. En afgestemd op het persoonlijke ambitie- en belastingniveau.

Indeling op loopniveau

De loopgroepen zijn niet naar leeftijd maar wel op loopniveau ingedeeld. Bij de wedstrijdgerichte loopgroepen word je in overleg met de trainer(s) ingedeeld bij een van de groepen. Bij de recreanten en de andere groepen bepaalt de loper in eerste instantie zelf welke groep hij kiest. Wil je beginnen met hardlopen? Neem dan een kijkje op www.yakultstarttorun.nl/verenigingen/atletiekvereniging-sprint

 

Gezelligheid

Bij iedere loopgroep is het sociale aspect heel belangrijk (Breda heeft immers ook een “Bourgondisch” karakter). Daarom worden ook regelmatig naast het lopen diverse andere activiteiten georganiseerd.

Kinderopvang

Kinderopvang is er op dinsdag- en donderdagochtend. Bij SPRINT is er een speelhoek waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen terwijl mama of papa traint (tegen kleine vergoeding)