Loopgroepen recreanten en wandelgroepen

Bij SPRINT zijn een groot aantal recreatieve hardlopers en wandelaars actief. Deze zijn onderverdeeld in groepen. Iedere groep heeft een gekwalificeerde trainer en traint op regelmatige trainingstijden. Als recreant, loper of wandelaar, kun je 2x per week een training volgen. Op welke momenten in de week bepaal je zelf.

Ben je benieuwd naar de trainingstijden? Ga dan naar de pagina ‘trainingen‘ (opent in een nieuw tabblad). Hieronder een uitleg over de recreatieve groepen, indeling, en nog meer.

Hardlopen op niveau

Hardlopen in een groep doe je met lopers van hetzelfde niveau. Bij SPRINT worden de hardloopniveaus aangeduid met de letters A (het hoogste) tot en met F. De hardloopniveaus worden aangeduid met de letters A tot en met F. Als je een 10 kilometer loopt onder de 48 minuten loop je bij groep A. bij een tijd tussen de 48 en 52 minuten bij groep B, etc. Een aantal niveaus (letters) heeft zelfs meerdere groepen, om de groepen op die manier niet te groot te laten worden en hierbij dus nog individuele aandacht kan worden geschonken aan elke atleet.

Wandelen

Wandelen is minder belastend dan hardlopen en daarom ook ideaal om actief bezig te zijn. De diverse wandelgroepen, aangeduid met letter W, trainen vooral op dinsdag- en donderdagochtend en zijn ook ingedeeld op loop- en belastbaarheidniveau. Wandelgroep 1 (W1) loopt gemiddeld 6 km/u, Wandelgroep 2 (W2) loopt gemiddeld 5 km/u, en Wandelgroep 3 (W3) loopt gemiddeld 4 km/u. Naast de normale wandelgroepen, zijn er ook Power Walking groepen en Sportief Wandelgroepen. De afdeling Nordic Walking is bij SPRINT ook groot, wil je meer informatie over Nordic Walking, dan ga je naar deze pagina.

Trainingen + tijden

De trainingen vinden plaats op dinsdagochtend – en avond, donderdag-, zaterdag- en zondagochtend. Vertrek vanaf de accommodatie van SPRINT.

In het “overzicht trainingen en groepen” zie wanneer er welke trainingen zijn. Wil je meer informatie over de loopgroepen recreanten en wandelgroepen, mail ons dan door hier te klikken.

Trainen in Brabantpark

Ookal is onze accomodatie op een prachtige plek gelegen, worden er ook trainingen gegeven in de wijk Brabantpark/Heusdenhout. Deze trainingen vinden plaats op maandag- en donderdagavond.

Klik hier voor meer informatie over lopen in Brabantpark. [link verschijnt nog]