PORTRET @arwennarayanan (12) zat vroeger op voetbal en op hockey, maar voelt zich nu helemaal thuis bij SPRINT. “Hier kan ik samen trainen met mijn maatjes en toch persoonlijke records halen. Dat vind ik super. Hier hoop ik nooit te stoppen.”

tekst + foto’s Jelmer de Maat

 

SPRINT Magazine, Jlemer de maat, Arwen, De kick erin, Breda

DE KICK ERIN

Arwen zit sinds afgelopen december op SPRINT, maar: “sinds eind januari heb ik echt de kick erin. Het is niet dat ik er eerst geen zin in had, maar ik deed toen een wedstrijd waardoor ik heel erg gemotiveerd werd. Ook later in februari heb ik een hordenwedstrijd gedaan, en daarbij werd ik tweede. Daarna ben ik echt enthousiast geworden en ben ik echt elke training mee gaan doen. In mei werd ik ook nog gevraagd om aan te sluiten bij andere trainingen, eerst bij horden en later bij polsstok. Ik vind het heel leuk om te trainen en doe er erg mijn best voor. Ik zou ook nog wel Deltalent (sportorganisatie voor talentontwikkeling voor jongeren, red.) willen doen, maar voor nu zijn de vijf trainingen wel voldoende.”

ATLETIEKHUIS

“Ik vind het heel leuk om thuis ook nog actief bezig te zijn. Eén keer heb ik samen met Bijou thuis hordes gebouwd om te trainen. Ik train graag hoogspringen in de tuin op de trampoline, door over een touw te springen bijvoorbeeld. Of ik meet precies 76 centimeter af op de stoelen en dan ga ik hordenlopen in de tuin of binnen.” En vinden haar ouders dat allemaal goed? “Ze vonden het niet zo fijn dat ik zelf in de woonkamer een hoogspringmat had gebouwd en mijn 7-pas aanloop ging oefenen. En als ik boven op het bed spring maakt het veel lawaai beneden. Dat moet ik nu buiten doen. Daar is eigenlijk net geen goede ruimte, dat is wel jammer. M’n ouders vinden het niet erg dat ik thuis train, maar ze zijn bang dat alle trainingen bij elkaar teveel worden, in combinatie met school. En dan heb ik ook nog een eigen pony. Daar wil ik zelf nu nog niet teveel over nadenken.”

Arwen Naratanan, SPRINT Magazine

ALTIJD DOORGAAN

“Ik ben altijd heel fanatiek geweest. Dat is misschien ook een van mijn valkuilen. Ik heb altijd gehad dat ik alleen maar dóór wil blijven gaan, totdat ik echt neerval. Maar uiteindelijk ben je dan opeens helemaal down omdat je de hele tijd bezig bent geweest, en dan is bijvoorbeeld je voet geblesseerd, zoals deze zomer. Ik vind het heel moeilijk om te stoppen. En als ik neerval denk ik pas: oh ja, ik heb astma! Daar denk ik nooit over na als ik bezig ben. Soms bij loopscholing heb ik er wel last van, als we oefeningen doen in een vierkantje bijvoorbeeld. Maar ik wen er ook aan. Ik heb er steeds minder last van.”

EEN GOED BEGIN

“Op YouTube kijk ik atletiekvideo’s om ervan te leren. Ik probeer me ook zo goed mogelijk voor te bereiden op een wedstrijd. Meestal kijk ik een paar filmpjes van de onderdelen die ik ga doen, om te zien of ik nog iets aan mijn bewegingen kan verbeteren. Ik vraag ook vaak dingen aan trainers en ik lees de wedstrijdtips die in SPRINT Magazine staan. Bijvoorbeeld over wat je moet eten, hoe laat je op moet staan en dat je vroeg naar bed moet. In mijn kamer hangt een artikel van de toppers van SPRINT, Dat heb ik eruit gescheurd. Er hangen ook tips en ideeën die ik zelf heb opgeschreven, en een schilderij van de baan dat ik een keer op een feestje heb gemaakt.”

Arwen Narayanan, SPRINT magazine

BEREIKEN

En waar droomt ze van? “Ik heb het NK Junioren gezien en daar wil ik ook heen. En daarna met de Olympische Spelen meedoen! Ja! En gewoon de wereldkampioenschappen. Eigenlijk wil ik zo ver mogelijk komen. Zodat ik later tegen mijn kinderen kan zeggen: kijk, dit heb ik gedaan. Maar de volgende stap voor nu zijn de nationale D-spelen.”

Dit is een artikel uit SPRINT Magazine. Lees hier meer columns, interviews en artikelen.