Marathon Breda: schrijf je hier in

De inschrijving voor de marathon van Breda is geopend. Bovendien zijn nu de precieze details bekend. Al eerder werd duidelijk dat Breda in 2024 een marathonwedstrijd krijgt met SPRINT als start- en finishlocatie. Voor wie de magische marathonafstand toch net iets te ver is: er komt ook een DUO marathon.

In 2021 stond de Marathon Breda al eens op de hardloopkalender. Helaas gooide de coronapandemie toen roet in het eten. De eerste editie werd afgelast, maar in 2024 gaat de Marathon van Breda wel gewoon van start.

Zet zondag 19 mei 2024 alvast in je agenda. Dan staat de 42,195 kilometer-lange wedstrijd gepland. Run2Day Breda is de organisator van de eenmalige Marathon Breda. Het parcours is dus precies de marathonafstand en gaat dwars door de binnenstad van Breda, maar ook door de mooie, groene gebieden van de stad. De route is in ieder geval volledig verhard.

Foto: Marathon Breda

DUO marathon

Een afstand van 42,195 kilometer ren je niet zo maar. Dat is een flinke opgave. Vind je de afstand toch net iets te fors, dan is het ook mogelijk om een DUO marathon te lopen. Met z’n tweeën leg je dan de hele marathonafstand af; ieder één halve marathon dus.

De eerste loper rent de eerste lus van het parcours. Vervolgens is het wisselpunt op de atletiekbaan van SPRINT. De tweede loper gaat dan aan de slag met de tweede lus (ook een halve marathon). De start- en finish is net zoals bij de hele marathon bij SPRINT.

Op de website van Marathon Breda vind je meer informatie. Via deze link kun je je inschrijven.