Sebastiaan Durand geeft op 8 april bij SPRINT een bijscholing ‘werpmaterialen keuren met eenvoudige middelen’. Sebastiaan is nationaal wedstrijdleider en scheidsrechter, maar ook actief bij vele regionale en competitiewedstrijden. Sinds enkele jaren is hij daarnaast actief als materiaalkeurder (o.a. EK, NK, NKJ).

20140316_trainingswedstrijdspeer_web_voorp

 

 

 

 

 

 

 

 

Achtergrond
Werpmateriaal zoals discussen, speren, kogels en kogelslingerkogels moet voor de wedstrijd gekeurd worden. Dit is de verantwoordelijkheid van de wedstrijdleider. De keuring zelf wordt door de materiaalploeg of juryleden gedaan. Tijdens (jury-)cursussen komt dit element echter niet of nauwelijks aan bod. Daarom organiseert de jurycommissie voor iedereen die zich hierin verder wil bekwamen deze bijscholing. Op Nederlandse wedstrijden wegen we meestal alleen maar het gewicht van werpmaterialen. Maar dit is slechts een klein onderdeel van een keuring.

Inhoud
Tijdens deze workshop laat Sebastiaan jullie zien hoe je werpmaterialen snel, goed en compleet keurt zonder het gebruik van meetkisten of ander ingewikkeld materiaal. De workshop heeft een stukje theorie en veel praktijkvoorbeelden. Neem gerust eigen werpmateriaal mee! Heb je vragen over je weegschaal? Laat het weten, dan worden er ijkgewichten meegenomen. Ook vragen over de keuring van ander atletiekmateriaal zijn welkom.

Praktisch
De bijscholing is van 10.30 tot 13:00 uur op zondag 8 april in de instructieruimte van SPRINT.
De bijscholing is bestemd voor juryleden, scheidsrechters, wedstrijdleiders, leden van de materiaalploeg en iedereen die tijdens wedstrijden direct of indirect te maken heeft met de keuring van werpmaterialen. Inschrijven kan via de site van de atletiekacademie.
Van de deelnemers wordt verwacht dat zij bereid zijn om in de toekomst te helpen bij de materiaalkeuring bij wedstrijden.

Informatie
Meer informatie over de bijscholing kan Kees Snepvangers je geven. Je bereikt hem via webmaster@avsprint.nl  of 06-53296190.