Nadine Broersen is al jaren een internationaal succesvol atlete en lid van SPRINT en zij vindt sportstimulering bij de jeugd zeer belangrijk.

“Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn”, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing. Door de realisatie van een Schoolplein14 op basisscholen uit zowel het reguliere als speciale onderwijs stimuleert de Cruyff Foundation samen met de Atletiekunie kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd.

In 2018 gaat de Atletiekunie in samenwerking met twee topatleten zich inzetten om twee nieuwe Schoolplein14 te gaan realiseren; een in Gelderland en een in Brabant. Voor Brabant is als fantastische ambassadeur gevonden: Nadine Broersen. Zij gaat samen met haar oude basisschool geld inzamelen voor een Schoolplein14. Zij is een groot fan van sportstimulering (bij de jeugd)! Hier zie je hoe zij terug gaat naar haar basisschool.

Schoolplein14 _atletiekcoating
Het Schoolplein14 worden schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd. Naast de realisatie van het schoolplein zorgt Schoolplein14 er ook voor dat je zoveel mogelijk uit het plein kunt halen met onder andere een voorbereidend lespakket, een sportpakket, spellenbox en 14-regelbord.

Hopelijk wil jij je steentje bijdragen! Hoe kun je doneren? Lees verder over de donatie voor Nadine