Ook dit jaar gaat een groep lopers vanuit Breda in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur ophalen in Wageningen. Om middernacht wordt traditiegetrouw het nationale bevrijdingsvuur ontstoken op het 5 mei plein vóór het historische hotel De Wereld door de burgemeester van Wageningen.
Burgemeester Depla neemt het vuur voor Breda in ontvangst. Een groep lopers brengt de fakkel in een estafette naar het kerkplein. De burgemeester neemt de eerste kilometers voor zijn rekening.
In de loop van de ochtend van 5 mei zijn de lopers terug in Breda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit is het startsein van een groot bevrijdingsfestival, met een grote variëteit aan optredens en activiteiten. Op het Kerkplein komt een groot podium te staan. Om 12:00 uur ontsteken de lopers met de fakkel het bevrijdingsvuur.

Kom naar deze ceremonie en sta samen met ons stil wat vrede en vrijheid in deze tijd voor ons betekend. Het is niet vanzelfsprekend en fragiel.

Na deze officiële inleiding geven de leerlingen van de Nieuwe Veste een muzikale show.

Vanaf 13:00 uur zet POB (Poporganisatie Breda) samen met Café de Bruine Pij het feest voort met een gevarieerd programma waarbij er naast live muziek ook aandacht is voor straattheater, poëzie, poppenkast voor de kleintjes, schminken live art en zelfs een politieke discussie.
Support je loopvrienden en kom 5 mei voor 12.00 naar het Kerkplein om het ontsteken van het vuur mee te beleven.