SPRINT biedt haar leden de gelegenheid om deel te nemen aan een nieuw online  gezondheidsplatform, genaamd Hesher®. Binnenkort gaat deze pilot van start, voor een periode van een aantal maanden. Hesher® heeft als doel de samenleving bewuster met haar gezondheid om te laten gaan. Hieronder lees je wat Hesher® doet en hoe je je aan kunt melden. 

Online gezondheidsplatform
Hesher ® is een nieuw landelijk gezondheidsplatform. Het is bedoeld voor mensen die bewust bezig willen zijn met hun gezondheid. Op het platform is veel informatie te vinden over gezondheid. Het bevat o.a. betrouwbare informatie over voeding, bewegen en zorgprofessionals. Ook vind je er reviews van Apps en apparaten (zoals activiteitenmeters).  Vanuit dit publieke gedeelte kun je ook een account aanmaken en krijg je toegang tot je persoonlijke gedeelte, Mijn Hesher®.

Hesher

Persoonlijk Gezondheidsdossier
Op Mijn Hesher® kun je een persoonlijk profiel aanmaken en deelnemen aan communities die je interesseren. In je Persoonlijk Gezondheidsdossier (PGD) kun je je eigen gegevens bijhouden. Dit ondersteunt je bij het nemen van beslissingen over je gezondheid. Je bent zelf eigenaar en beheerder van de informatie. Het kan gevuld worden door jezelf, apps en apparaten en door de  (zorg)professionals waarbij jij onder behandeling bent. Je kunt je informatie eenvoudig en veilig delen met anderen. Door deze samenwerking beschikt de professional ook over completere (zorg)informatie,  waardoor je beiden tijd bespaart en de kwaliteit stijgt.
Hesher® is op 23 mei geïntroduceerd via het programma MedicalTravel (RTL4). Dit item is opgenomen bij SPRINT met één van de leden en clubarts Han de Veth in beeld. De realisatie van het platform wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijksoverheid.

Heb je interesse?
Op dinsdagavond 3 november wordt om 20.45 uur een informatiesessie gehouden in de instructieruimte van SPRINT. Daarbij wordt uiteraard besproken wat deelname aan de pilot inhoudt en wordt getoond wat de mogelijkheden van Hesher® zijn. Hoe meer pilotdeelnemers hoe beter.
Iedereen die belangstelling heeft om het platform uit te proberen, kan zich vast aanmelden via deze link. Ook kun je Kristian de Lange, initiatiefnemer van Hesher® en tevens lid van SPRINT, alvast aanspreken indien er vragen zijn.