SPRINT gaat voor goud, niet alleen op de baan maar nu ook in de kantine! Naast het sporten vinden wij dat gezonde voeding niet mag ontbreken. Gezonde voeding is belangrijk voor sportprestaties, zowel thuis, op school, als op de sportvereniging.

gezonde-sportkantine-harderwijk_54c7fbe3f2058-996x560


Daarom hebben wij in de kantine aandacht voor gezonde producten en hebben we ons aangesloten bij TEAM:FIT. Daarnaast werken wij met de richtlijn gezondere kantines van het Voedingscentrum. Wij maken hiermee de gezonde keuze mogelijk. Het bewustzijn van een gezonde levensstijl proberen wij binnen SPRINT aan te moedigen door het aanbieden van fruit en snackgroenten en door het stimuleren van water drinken.
Wij promoten ook gezondheid bij evenementen middels groenten en fruit en het uitdelen van bekertjes water in plaats van sportdrank. Een ander voorbeeld is dat de frituurovens pas aangaan vanaf lunchtijd. Onze barvrijwilligers maken met liefde een broodje gezond voor je klaar en zij verkopen graag een stukje fruit. Bij het waterpunt buiten kun je de hele dag door gratis water drinken.

Om ons scherp te houden, doen wij ieder jaar de kantine check.

Heb je tips dan zijn deze natuurlijk altijd welkom!

Namens TEAM:FIT SPRINT
Henk van den Biggelaar