Op dezelfde dag als waarop de Singelloop gehouden wordt, vindt ieder jaar de Wandelmarathon in Zeeland plaats.  Dit jaar was dit dus op zondag 5 oktober. De tocht start in Burgh Haamstede en finisht in Zoutelande. Dit jaar hebben er acht SPRINT-leden meegedaan.  Ze hebben de afstand gewandeld in 7 ½ uur  in een gemiddeld tempo van 5,63 kilometer per uur, inclusief de eetpauzes en sanitaire stops. Een mooie prestatie!

Uit groep 1 van de Nordic Walking hebben al meerdere jaren enkele leden deze tocht van 42,195 km gelopen. Een zware klus want ze lopen door het losse zand over het strand en omhoog en omlaag door de duinen. Tevens een steile trap met veel treden op. Maanden vóór de loop worden er dan ook  al diverse lange afstanden getraind.

Op dit filmpje van Omroep Zeeland  zijn de SPRINT-lopers, waarvan enkele in het gele shirt, goed te zien. Op 00.17 sec. zie je de leden duidelijker.

Klik op dezelfde pagina op ‘wandelmarathon’ onder  het kopje ‘binnenkomsten’. Kijk vervolgens bij aankomsttijd 15:30-15:45 uur; aan het eind van het filmpje zie je tussen 15.10 – 15.21 gezamenlijk de SPRINT-lopers in hun gele shirt over de finish komen.