EHBO-ers, je hoopt ze niet nodig te hebben, maar bij elke activiteit die SPRINT op onze accommodatie organiseert zijn verplicht minimaal twee EHBO’ers aanwezig. Bij grotere evenementen zoals een NK of de Mastboscross zijn er zelfs vier EHBO’ers aanwezig. Bij SPRINT kunnen we EHBO’ers uit onze eigen vereniging hiervoor inzetten en hoeven we geen beroep te doen op EHBO-verenigingen of het Rode Kruis. Hierdoor hoeft SPRINT ook geen kosten te maken voor de verplichte inzet van EHBO’ers.

Het aantal EHBO-ers bij SPRINT is beperkt en wordt steeds minder. Er moet steeds vaker een beroep gedaan worden op dezelfde mensen. Daarom is de Medische Commissie op zoek naar uitbreiding: leden die een EHBO- diploma hebben of leden die een EHBO-diploma willen halen.

Cursus Basis EHBO
In januari 2018 start weer een cursus Basis EHBO, georganiseerd door EHBO-vereniging Breda Centrum. Tijdens deze cursus leer je in 13 lessen alles wat je moet weten om examen te kunnen doen en een certificaat te behalen. De onderwerpen variëren van behandelen van bloedende wondjes tot inwendige verwondingen, onderkoeling en verbranding, een verstuiking, reanimeren en verbandleer. Meer informatie vind je op de website: EHBO Breda

We zijn op zoek naar SPRINT-leden die belangstelling hebben om een cursus Basis EHBO te gaan volgen. Bij voldoende deelname is het misschien mogelijk om deze cursus Basis EHBO bij SPRINT te organiseren.

Belangstelling?
Als je belangstelling hebt of vragen, kun je contact opnemen met Els van der Vaart, coördinator van de EHBO bij SPRINT: els.van.der.vaart@avsprint.nl
Als je bereid bent om je als EHBO’er regelmatig voor SPRINT in te zetten, dan is het lidmaatschap van een EHBO-vereniging voor rekening van SPRINT.