Special KIDS-dag krijgt enorme impuls door Play Unified

De toch al populaire Special KIDS-dag in Breda heeft dit jaar een geweldige nieuwe boost gekregen door de samenwerking met Special Olympics. Dankzij de geweldige contacten van Natascha Bruers werd deze editie opgeluisterd met allerlei activiteiten die het predicaat Play Unified kennen. Het hoogtepunt was de Torch Run waarmee de dag op vrijdag 7 oktober 2016 geopend werd.

specialkids2016_1

Onder het toeziend oog van de Brabantse gedeputeerde van sport, Henri Swinkels, kwam de vlam de atletiekbaan van SPRINT op. Na het uitspreken van de eed en de formele openingszin ‘Hierbij verklaar ik de Special KIDS-dag 2016 voor geopend’ gingen de 44 groepjes van kinderen met en zonder beperking naar het eerste onderdeel. Tussen 10 uur en 14 uur werd er gesport en gespeeld op het hele terrein van de atletiekvereniging. Achter op de atletiekbaan waren de discobeats te horen van het project ‘Yes, you can’.

Diploma’s en meer dan atletiek alleen
Met dit onderdeel van telkens 45 minuten zette voormalig profbasketballer Henk Pieterse iedereen in beweging. Wie korter aan de slag wilde kon terecht bij nog zo’n dertig takken van sport of bij diverse spelvormen. Na de klassieke afsluiter, alle deelnemers lopen samen de ‘marathon’ (400 meter), werden de diploma’s uitgereikt. Met de hulp van tientallen vrijwilligers van onder meer SPRINT, het CIOS Breda/Goes en de Rooi Pannen kreeg iedere deelnemer ook een handig overzicht van de sportmogelijkheden van de sport waar ze eerder op de dag kennis mee hadden gemaakt.

The best edition ever!
Ruim 400 glunderende gezichten zijn straks terug te zien op een speciaal gemaakte film van deze ‘Play Unified’ editie. Op Youtube is al een eerste korte impressie van de dag te vinden. Alle betrokkenen, vooral die van het eerste uur, waren het er over eens, dit was ‘the best ever’ editie. Op naar 6 oktober 2017!

specialkids2016_2