De Nederlandse atletiekploeg tijdens de succesvolle Special Olympics Summer Games bestond volledig uit atleten van onze vereniging. In België waar alle sporters verbleven in het Olympisch dorp in Mol werden individuele en teamprestaties van je welste geleverd.

Maar ook naast de baan was er een aaneenschakeling van hoogtepunten. De openingsceremonie in de schaduw van het Atomium in Brussel deed niet onder voor de gewone Olympische Spelen. Met het afleggen van de eed, het ontsteken van de vlag in het bijzijn van de vele beroemde gasten (waaronder Eddy Merckx) werd dit sportevenement geopend.

Gouden en andere medaiiles

Op de atletiekbaan werd daarna gestreden om de medailles. Dit leverde veel eremetaal op, waarvan de meest blinkende medaille toch wel de gouden plak op de estafette werd. Op deze 4×400 meter werd door iedereen alles uit de kast gehaald en via tactische slimheid werd uiteindelijk gewonnen.

groepsfoto SpecialOlympics

Internationale media-aandacht

Het oranje op het podium haalde in diverse landen de televisie. Ook via andere media kwamen de sporters veel in het nieuws. Vanaf 22 september is er zelfs iedere avond een special bij ‘Man bijt hond’ van de NCRV waarin Sven op de voet gevolgd wordt.

Koninklijke aandacht

Een absoluut hoogtepunt voor de atleten was de ontmoeting met niemand minder dan Koningin Mathilde van België. De vorstin nam voor iedereen de tijd en leek zelfs blij en opgelucht dat ze eventjes Nederlands kon praten met de atleten van SPRINT.

Geweldige afsluiting

Het geheel werd zaterdagavond afgesloten met een geweldige sluitingsceremonie in Antwerpen. Na het slotfeest werd op zondag nog een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van sponsor Aegon in Den Haag. Daarmee kwam een einde aan een sportief avontuur van 13 dagen. De deelnemers en hun coaches brachten het zelf zo onder woorden: ‘De European Games waren grandioos! We hebben genoten. Vaak met een lach, soms met een traan. Een evenement om nooit meer te vergeten!’
Margriet, Sira, Lieke, Jordy, Stan, Sven, Uberto, Karien en Anneloes