Gedeputeerde Henri Swinkels en het ‘Olympisch Vuur’ komen vrijdag 7 oktober naar Breda als 400 kinderen met en zonder beperking gaan samen sporten. SPRINT organiseert samen met Breda Actief voor de vierde keer de Special KIDS-dag. Een samensmelting van Special Heroes en de KIDS-dag (‘Kinderen Integreren Door Sport’).

Tientallen sportverenigingen bieden even zo veel sporten aan. In totaal is er een sport- en spelcircuit voor de deelnemers van 40 activiteiten.2015-special-kidss

De Special KIDS-dag wordt om 9.30 uur geopend met een spectaculaire ‘Torch Run’. Dit ‘Olympisch Vuur’ wordt geleverd door de organisatie Special Olympics Nederland en zal niet ongemerkt op de atletiekbaan arriveren.
Zij hebben gezelschap gekregen van de Brabantse gedeputeerde voor onder meer sport, Henri Swinkels. Swinkels is een aanjager op het terrein van ‘samen sporten’. De provincie Noord-Brabant juicht dit initiatief toe en ondersteunt deze editie met een subsidiebijdrage. Samen met enkele Olympische-, Paralympische atleten en deelnemende kinderen zal de openingshandeling verricht worden.

Vanaf 10.00 tot ongeveer 13.30 uur barst het op en rond de atletiekbaan van de sportende kinderen. Naast atletiek wordt onder andere ook honkbal, BMX-fietsen, boogschieten, zitvolleybal en basketbal aangeboden. Ex-international Henk Pieters verzorgt vanuit het programma “Yes you can” een aantal clinics binnen deze laatste tak van sport.

Integratie tussen kinderen met en zonder beperking bevorderen

Door samen te sporten en te spelen wordt de integratie tussen kinderen met en zonder beperking bevorderd. Dit jaar vanzelfsprekend in een olympische setting, afgerond met een ‘marathon’ voor alle deelnemers.
Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door tientallen leerlingen van het CIOS Breda/Goes en van de Rooi Pannen in Breda. Feyenoordspeler Dirk Kuijt is er weliswaar niet zelf, maar zijn Foundation maakt deze sportdag financieel mede mogelijk. Dat geldt ook voor het Fonds Gehandicaptensport en de provincie Noord-Brabant.