Trainersvacatures
Assistent-trainers pupillen en d-junioren groepen
Gezocht: B of A junioren (je moet minimaal B 1 e jaars zijn in het seizoen dat je start), die het leuk vinden om te assisteren bij de pupillen of de d-junioren.
Je bent enthousiast, hebt passie voor atletiek, kunt goed met kinderen/jonge atleten omgaan en bent twee (of eventueel één) keer per week beschikbaar om training te geven en af en toe eens beschikbaar om kinderen bij een wedstrijd te begeleiden.
Wat krijg je ervoor terug?
Heel veel enthousiasme van de atleten, gezellige collega trainers, scholing en begeleiding om goed te assisteren en later zelf (deel) trainingen te kunnen geven. Tevens ontvang je een vrijwilligersvergoeding voor iedere training die je geeft.
Herken jij jezelf hierin en wil je meer informatie of je aanmelden als assistent trainer? Neem dan contact op met Maartje Oprins (pupillen coördinator en trainer van de a-pupillen meisjes) mail: pupillen@avsprint.nl bericht of bellen naar: 0638512341

Bij de volgende groepen willen we graag nog extra assistenten:
a-pupillen wedstrijdgroep (jongens en meisjes)
c/mini pupillen groep (jongens en meisjes)
d-junioren meisjes
d-junioren jongens
Assistent-trainers C of B-junioren
Gezocht: atleten of oud-atleten, sportieve ouders of sportieve studenten die het leuk vinden om te assisteren bij de BC-junioren groep.
Je bent enthousiast, kunt goed omgaan met jeugd en bent sportief.
Als je zelf ervaring hebt in de atletiekwereld is het mooi meegenomen, maar het is geen must. We verwachten wel dat je open staat om jezelf te verdiepen in atletiek en het geven van goede trainingen.
Je bent één of twee keer per week beschikbaar om training te geven. (momenteel zijn de trainingen maandagavond en woensdagavond)
Wat krijg je er voor terug?
Veel enthousiasme en gezelligheid van de atleten, leuke collega trainers, een leuke hobby, scholing en begeleiding om te assisteren en zelf (deel)trainingen te geven. Tevens ontvang je een vrijwilligersvergoeding voor iedere training die je geeft.
Heb je interesse? Wil je meer informatie of je aanmelden als assistenttrainer voor deze groep?
Neem contact op met Maartje Oprins waarnemend trainerscoördinator.Hoofdtrainer junioren

Gezocht: atleten, oud-atleten, trainers, oud-trainers of ouders met atletiekervaring of ervaring met het geven van sport trainingen die hoofdtrainer van een groep pupillen of junioren willen worden.
De juniorengroepen groeien snel en hierdoor is het wenselijk de groepen anders te gaan indelen. Dit kan echter alleen als er meer hoofdtrainers zijn.
Je bent enthousiast, sportief, kunt goed plannen en organiseren, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Tevens heb je de benodigde kennis over de verschillende atletiekonderdelen en passende training voor jeugd atleten.
Wat verwachten we van een hoofdtrainer:
Je geeft (samen met de assistenttrainer(s)) de training en begeleidt atleten bij wedstrijden (of zorgt in overleg met assistenttrainers dat er begeleiding is). Je voorziet de ouders/atleten tijdig van belangrijke informatie omtrent wedstrijden en trainingen. Je bent aanspreekpunt voor je groep voor ouders en mensen binnen Sprint. Je maakt een (jaar) planning voor de trainingen en zorgt voor afstemming hierover met de assistent trainer(s). Je begeleid assistenttrainers in hun ontwikkeling om steeds meer zelfstandig (deel) trainingen te geven.
Wat krijg je er voor terug?
Veel enthousiasme en waardering van de atleten, gezellige collega trainers, een leuke sportieve hobby, training geven in een mooie, grote en professionele atletiekvereniging. Daarnaast krijg je ondersteuning naar behoefte vanuit het baanbestuur/technisch kader en de mogelijkheid voor deelname aan scholing of clinics. Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding voor hoofdtrainers voor iedere training die je geeft. (zzp contract bespreekbaar als je bijvoorbeeld al te veel vrijwilligers vergoeding ontvangt bij andere vereniging)
Heb je interesse? Wil je meer informatie of je aanmelden als trainer?
Mail naar: vz-baan@avsprint.nl of pupillen@avsprint.nl

Voor de volgende groep willen we graag een nieuwe hoofdtrainer:
De c-junioren groep.
We kunnen dan een aparte c-juniorengroep maken.
De trainingstijden zijn over het algemeen zaterdagochtend en woensdagavond, maar aanpassen is mogelijk in overleg.
A junioren/neo senioren
Trainingsmomenten 2x per week in overleg.
Specialisatietrainer
Trainer ver/hink stap sprong
(oud) atleet of trainer met veel ervaring in ver/hinkstap, die één keer per week beschikbaar is om training te geven aan atleten vanaf d-junioren tot oudere junioren en mogelijk senioren.
Vergoeding: in overleg is het mogelijk op basis van vrijwilligersvergoeding of zzp contract.Invaltrainers
Gezocht: atleten, oud-atleten, ouders, junioren, voormalig trainers die af en toe willen
invallen bij trainingen.
Als een trainer of assistenttrainer een keer niet kan, is het vaak lastig vervanging te vinden.
De vaste trainers hebben meestal al hun eigen groep en de huidige groepsgrootte laat het niet toe om met ‘te weinig’ trainers aanwezig te zijn.
We willen een poule maken van mensen die het leuk vinden om op incidentele basis een
training over te nemen of te assisteren bij een groep.
Wat krijg je ervoor terug?
Veel dankbaarheid van de trainers. Veel enthousiasme van de atleten en een leuke
samenwerking met andere trainers.
Als je regelmatig invalt en training geeft, kom je in aanmerking voor een vrijwilligerscontract, met daarbij een vrijwilligersvergoeding per training.
Ben je beschikbaar hiervoor?
Geef dan je naam, telefoonnummer en mailadres door aan Maartje Oprins mail:
pupillen@avsprint.nl telefoonnummer: 0638512341 of aan één van de andere trainers die je kent.
Tevens horen we graag voor welke groep(pen) en op welke dagen je beschikbaar bent om in te vallen en of je algemeen inzetbaar bent of bijvoorbeeld voor het geven van training in specifieke onderdelen.

Ook als je nog vragen of ideeën hebt neem dan contact op met Maartje Oprins.
Interesse om baanatletiektrainer opleiding te volgen?
In 2018 wordt een scholing gepland voor jeugdtrainers bij SPRINT.
ABAT niveau 2. Dit is een opleiding tot assistenttrainer en het zelfstandig geven van
‘deeltrainingen’.
*wil je deelnemen, ondanks dat je nog geen trainer bent?
Dat kan. Laat het weten aan Maartje Oprins pupillen@avsprint.nl
** dit is ook interessant voor ouders die overwegen invaltrainer of assistenttrainer te worden.