Over SPRINT

Atletiekvereniging SPRINT (SPRINT) is met ruim tweeduizend leden de grootste atletiekvereniging van Nederland. Ondanks de omvang van de vereniging voelt iedereen zich altijd direct thuis bij de SPRINT-familie. De leden variëren in leeftijd van zes tot zesentachtig jaar. Bij SPRINT kunt u terecht voor baanatletiek, wegatletiek, recreatief lopen en wandelen, aangepast sporten en Nordic Walking. Gediplomeerde trainers zorgen voor een deskundige begeleiding van de activiteiten. Bij SPRINT kunt u sporten op alle niveaus. Van beginner tot gevorderde, van recreant tot wedstrijdatleet.

De SPRINT-afdelingen

Atletiek is geschikt voor iedereen. Het is weliswaar een individuele sport, maar er wordt getraind in groepsverband. Atletiek bestaat uit 24 verschillende onderdelen. Hardlopen, springen en werpen vormen de basis De meeste leden trainen twee keer per week. SPRINT raadt iedereen die (opnieuw) begint met sporten een sportmedische keuring aan. Schoolgaande kinderen kunnen advies vragen bij de eigen huisarts of de jeugdarts van de GGD.

  • Baanatletiek omvat de disciplines sprinten, hordenlopen, (polsstok)hoogspringen, verspringen, hinkstapsrpingen discus- en speerwerpen, kogelstoten, kogelslingeren, de meerkamp en natuurlijk het lopen van diverse afstanden op de baan of in het veld. Voor diegenen die zich echt willen specialiseren zijn er specialisatiegroepen.
  • Loopsport: voor het lopen van (middel)lange afstanden zoals een vijf of tien kilometer of een hele of halve marathon. Maar ook voor recreatief hardlopen, wandelen of Nordic Walking. De trainingen zijn gericht op het verbeteren of onderhouden van de conditie of als opstap naar de wedstrijdsport.
  • Aangepast sporten: mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij Sprint op diverse niveaus sportief bezig zijn. De vereniging beschikt hiervoor over aangepast materiaal en gespecialiseerde trainers en begeleiders.

Wil je meer weten over sporten bij SPRINT, kijk dan eens op de pagina met alle mogelijkheden: sporten bij SPRINT.

Bestuur

Het bestuur van SPRINT bestaat momenteel uit de volgende leden:
– Paul Alberts * voorzitter
– Stan Gielen * vicevoorzitter
– Ron Askamp* penningmeester
– Johan de Koning jr. * bestuurslid baan
– Ellen van der Zande * bestuurslid loopsport
– Anneloes van Wingerden * bestuurslid aangepast sporten
– Jeroen van Nunen * bestuurslid wedstrijdzaken en evenementen
– Johan de Koning * bestuurslid accommodatie
– Henny van Eil * bestuurslid communicatie en pr

De vereniging

De leden besturen de vereniging op basis van vrijwilligheid. In de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering spreken de leden zich uit over het reilen en zeilen van de vereniging. Wij vragen onze leden om op passende wijze jaarlijks een bijdrage te leveren aan de vele vrijwilligerstaken.
Door de omvang van de vereniging zijn we deels geprofessionaliseerd. Het secretariaat en administratie verzorgen onder andere de secretariaatswerkzaamheden, de ledenadministratie, de sponsorcontacten, vrijwilligersovereenkomsten  en alle informatieaanvragen.

Secretariaat: secretariaat@avsprint.nl : Petra Kwerreveld

Administratie: administratie@avsprint.nl : Natasja Bijleveld

 

Faciliteiten

Onze goednieuwe accommodatie heeft een Mondo-atletiekbaan met 8 lanen, een middenterrein met alle voorzieningen voor baan-specialisaties, een kleed-/was-accommodatie, krachthonk en een medische ruimte. Uiteraard is het hele terrein, clubhuis, tribune en kleed-/was-accommodatie geschikt voor rolstoelers.
Tijdens de trainingen, wedstrijden en evenementen is voor alle leden wettelijke aansprakelijkheid verzekerd via het KNAU-lidmaatschap.
Het atletiekcomplex van Sprint vindt u aan de Dr. Schaepmanlaan 4 in Breda tegen het Mastbos aan. SPRINT is lid van de Atletiekunie.