Chinese Racketsport met `Tai Chi-karakter`
Bij Taiji Bailong Ball (= officiële benaming) gebruik je een racket dat met rubber bespannen is en speel je met een bal die deels met zand is gevuld.

Tai chi1
Taiji Bailong (= witte draak) Ball bevat zowel de principes van de traditionele Chinese Bewegingsleer, als ook het karakter van de moderne sporten. Het is afwisselend, uitdagend en geschikt voor iedereen. Het is gezondheidsbevorderend, brengt plezier en gezelligheid met zich mee en laat tevens sportieve en elegante bewegingen zien. Het is een nieuwe Chinese bewegingsvorm, die zich onderscheidt door vloeiende, uitgestrekte, cirkelende, spiraalvormige en ononderbroken bewegingen.

Filosofie in beweging
In de traditionele Chinese filosofie wordt grote nadruk gelegd op het totale levensproces en vooral op de eenheid en harmonie tussen lichaam en geest (spirit).

Taiji Bailong Ball, overal plezier….
Er zijn solovormen, waarbij je met het racket de bal cirkelvormig en ononderbroken om je heen speelt (Soloplay). Dit gebeurt d.m.v. vloeiende, continue bewegingen, in ‘Standaardvormen’ of ‘Freestyle’ op eigen muziek. Alle bewegingen zijn gebaseerd op ‘Taiji-principes’.
Taiji Bailong Ball kan overal worden gespeeld, in de sportzaal, maar ook buiten op straat, in het park of achter in de tuin. De bal is deels met zand gevuld en zal niet snel door de wind worden meegenomen zoals bij badminton.

Tai chi2

Start
Vanaf dinsdag 14 mei 11.15 – 12.00 uur bij AV Sprint.
Daarna elke dinsdag– en donderdagochtend van 11.15 –12.00 uur. Kosten: slechts € 2,50 per keer.
Inlichtingen en inschrijven via: Ank van der Zee, telefoon 06—13014079.
Of vraag achter de bar naar informatie en een inschrijfformulier.