Bij SPRINT kunt u terecht voor baanatletiek, wegatletiek, recreatief lopen en wandelen, aangepast sporten en Nordic Walking. Gediplomeerde trainers zorgen voor een deskundige begeleiding van de activiteiten. Bij SPRINT kunt u sporten op alle niveaus. Van beginner tot gevorderde, van recreant tot wedstrijdatleet. Hieronder vindt u alle mogelijkheden  op een rijtje. Overige informatie, bijvoorbeeld over lid worden, vindt u in het menu links.

 

Baanatletiek

Atletiek is ‘de moeder der sporten’. Er zijn drie categorieën: werpen, springen en lopen.

De afdeling baanatletiek voorziet in trainingen voor alle onderdelen op verschillende niveaus, van recreatief tot wedstrijdsport op hoog niveau.

Meer informatie en nieuws over baanatletiek.

Meer informatie en nieuws over atletiek voor de jeugd.

 

Wegatletiek

Bij wegatletiek staat het wedstrijdelement centraal. Je kunt trainen voor wedstrijden vanaf 5 km tot aan de marathon.

De afdeling bestaat uit twee soorten groepen: wedstrijdgroepen en prestatiegroepen. Beide groepen zijn ingedeeld op basis van verschillende loopniveaus.De leden kunnen op deze wijze optimaal trainen met mensen van een gelijkwaardig niveau. De indelingen van de groepen zijn gebaseerd op wedstrijdtijden van de 10 km of halve marathontijd.

Mocht je interesse hebben kom dan tijdens trainingsdagen naar het clubhuis waar je nadere informatie kan krijgen. Als je interesse hebt in de wedstrijdgerichte groepen neem dan informatie mee over je loopervaring.

Meer informatie en nieuws over wegatletiek vind je bij loopsport.

 

Recreatief lopen en wandelen

De belangrijkste doelstelling van de recreatief lopen en wandelgroepen is de leden een goede conditie bezorgen door kwalitatieve trainingen onder leiding van deskundige, gekwalificeerde, trainers met daarnaast de mogelijkheid tot sociale contacten en ontspanning.
Gezien het grote aantal groepen en de verschillen in niveaus binnen de diverse loop- en sportief wandelgroepen is er altijd wel een instapgroep/-niveau dat bij jou past.
De trainingen worden in en rondom het Mastbos gehouden op dinsdagmorgen, dinsdagmiddag, dinsdagavond, donderdagmorgen, zaterdagmorgen en zondagmorgen.

Beginnen met hardlopen

Wil je beginnen met hardlopen? Kies dan voor StarttoRun, een gezellige, leuke en  sportieve manier om met ‘medebeginners’ over die drempel heen te gaan. Je krijgt training van gekwalificeerde trainers in ons mooie Mastbos. De trainers geven je een goede basis met zowel theorie- als praktijkoefeningen. Na zes weken training op de zaterdag of zondagochtend ben je in staat ongeveer drie kilometer (ca. 20 minuten) aan één stuk hard te lopen. Voor meer informatie: secretariaat@avsprint.nl. De eerst volgende cursus start in september 2017.

Meer informatie en nieuws over  recreatief lopen en wandelen vind je bij loopsport.

 

Aangepast sporten

Ook met een lichamelijke of verstandelijke beperking, kunt u bij SPRINT op diverse niveaus sportief bezig zijn. De vereniging beschikt hiervoor over aangepast materiaal, zoals speciale atletiekrolstoelen. Blinden en slechtzienden hebben ruim baan op het goed verlichte atletiekparcours. Bovendien begeleiden speciaal opgeleide trainers u tijdens het sporten.

Meer informatie en nieuws over aangepast sporten.

 

Nordic walking

Nordic Walking is een sportieve manier van wandelen, met gebruik van speciaal hiervoor ontworpen poles (loopstokken). Door het bovenlichaam bij het wandelen te betrekken, gebruikt u bijna alle spiergroepen. Nordic Walking verbetert ook de geestelijke gesteldheid, bij mannen en voruwen, ongeacht leeftijd en conditie. Iedereen kan lopen met de loopstokken. Maar voor het aanleren van de juiste techniek en het juiste ritme is het volgen van een aantal lessen noodzakelijk en vereist. SPRINT organiseert dan ook regelmatig cursussen voor beginners.

Meer informatie en nieuws over  nordic walking vind je bij loopsport.

 

Voor leden

Ben je al lid bij SPRINT en je bent op zoek naar informatie over de vereniging en haar activiteiten? De leden portal  bied je een toegang tot niet afdeling specifieke leden informatie.