Atletiek is geschikt voor iedereen. Het is weliswaar een individuele sport, maar er wordt getraind in groepsverband. Bij SPRINT kan iedereen, van beginner tot gevorderde, van recreant tot wedstrijdatleet, van jong tot oud terecht voor alle vormen van atletiek en meer.

  • Loopsport voor (middel)lange afstanden zoals een vijf of tien kilometer of een hele of halve marathon. Maar ook voor (recreatief) hardlopen, wandelen of Nordic Walking. De trainingen zijn gericht op het verbeteren of onderhouden van de conditie of als opstap naar de wedstrijdsport. Alle groepen zijn samengesteld op prestatieniveau. Trainingen zijn meerder keren per week mogelijk;
  • Jeugdatletiek van 5 tot en met 18 jaar;
  • Baanatletiek omvat de disciplines sprinten, hordelopen, (polsstok)hoogspringen, verspringen, hink-stap-springen discus- en speerwerpen, kogelstoten, kogelslingeren, de meerkamp en natuurlijk het lopen van diverse afstanden op de baan of in het veld. Voor diegenen die zich echt willen specialiseren zijn er specialisatiegroepen;
  • Aangepast sporten: mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen bij SPRINT op diverse niveaus sportief bezig zijn. De vereniging beschikt hiervoor over aangepast materiaal en gespecialiseerde trainers en begeleiders. SPRINT kent trainingsgroepen voor wheelers en race-runners;
  • Regelmatig trailruns, bootcamps en thai-chi.

Gediplomeerde trainers zorgen voor een deskundige begeleiding van de activiteiten. De meeste leden trainen twee keer per week.

SPRINT is met tweeduizend leden één van de grootste atletiekvereniging van Nederland. Ondanks de omvang van de vereniging voelt iedereen zich altijd direct thuis bij de SPRINT-familie.

Kennismaken?

Je mag altijd 2 weken gratis meetrainen.  Wij zijn er van overtuigd dat je dan lid wilt worden. Voor meer informatie over proeftrainingen:

Sportmedisch Advies

SPRINT raadt iedereen die (opnieuw) begint met sporten een sportmedische advies aan. Schoolgaande kinderen kunnen advies vragen bij de eigen huisarts of de jeugdarts van de GGD.