Trail@SPRINT: een 10-weekse kennismaking met trailrunning in/om Breda

Trail vanaf zondag 17 april mee tijdens de nieuwe 10-weekse kennismaking met trailrunning bij SPRINT en ontdek samen met je nieuwe loopmaatjes de mooiste hardlooproutes in/om Breda!

In 10 weken leer je de ‘kneepjes van trailrunning’ onder leiding van gediplomeerde trainers en volg je infosessies over o.a. voeding en kleding. Heb je daarna de smaak te pakken? Dan kun je gaan meetrainen in één van onze trail-trainingsgroepen.

start

De trainingen starten op zondag 17 april 2016.

Voor wie

Ben je al heel lang van plan om naast het hardlopen ook te beginnen met Trailrunning, maar komt het er steeds niet van? En ben je 18 jaar of ouder? Doe dan mee aan deze 10-weekse kennismaking en ontdek samen met nieuwe loopmaatjes de mooiste trails in/om Breda.

De enige vereiste is dat je minimaal 5-10 km aan een stuk kunt hardlopen. De tijd is niet het bepalende element.

Opzet trainingen

De trailrun trainingen worden onder begeleiding van ervaren trainers gehouden in het Mastbos en op locaties in de directe omgeving van Breda. De trainingen zullen uitdagender zijn dan normale hardlooptrainingen, altijd in natuurlijke omgeving en waar mogelijk alleen gebruik van smallere onverharde paadjes en natuurlijke hindernissen. Doordat je er samen met anderen voor gaat haal je meer uit jezelf.  Na afloop van de 10 weekse trainingssessie kun je binnen SPRINT naadloos door/instromen binnen de reguliere trail run groep.

programma

De training is wekelijks op zondag van 09.30 tot 11.00 uur, start clubhuis SPRINT. Daarnaast zijn er twee informatiesessies voorafgaand aan training 2 en 3 (de training stopt dan om 11.30 uur). De thema’s van de informatiesessies zijn:

· infosessie sportvoeding
· info- en passessie sportkleding, trailschoenen, benodigdheden
· gediplomeerde trainers + ervaren gasttrainers

Er wordt getraind in en om Breda en eenmalig in de Nederlandse duinen. Bij voldoende animo lopen we ook eenmalig een mooie trail in de Ardennen.

kosten

De kosten zijn €55 en betaal je door bij je eerste training een 10-trainingenkaart te kopen in ons clubhuis (alleen contant betalen mogelijk).

· de trainingen die je niet opmaakt, kun je gebruiken door, geheel vrijblijvend, nog eens mee te lopen met onze trail-trainingsgroepen
· 1 gratis koffie/thee na de training
· wil je daarna SPRINT-lid worden, dan betaal je geen inschrijfkosten van €18

Mocht je de eerste keer (17 april) verhinderd zijn, dan ben je ook de tweede training nog welkom.

aanmelden


Lukt het niet om dit formulier in te vullen? Meld je dan aan via trail@avsprint.nl.

Contact
Coördinatie: Ellen van der Zande trail@avsprint.nl

Adres
Dr. Schaepmanlaan 4
4837 BW Breda

trailrunning in het Mastbos (impressie)

Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de Mastboscross op 30 januari.

Onze Trail-ontgroening! De eerste keer dat we dit organiseerden was met een succes met 215 trailrunners aan de start. Wat een enthousiasme & liefde voor het lopen. Bedankt lopers!
foto’s: Jelmer de Maat

Geplaatst door Mastboscross Breda op zondag 31 januari 2016