Voor het draaiende houden van een grote vereniging als Sprint zijn veel handjes nodig. Sprint prijst zich gelukkig met een groot aantal vrijwilligers die de vereniging met veel tijd, kennis en toewijding ondersteunen. Maar we hebben steeds meer vrijwilligers nodig. Onze vereniging heeft ambities, getuige de nieuwe atletiekbaan en accommodatie, de groei van het ledenaantal zal daardoor alleen maar toenemen. Sprint heeft er voor gekozen om vrijwilligerswerk voor de vereniging niet verplicht te stellen maar leden hierin een vrije keuze te laten. Daarom is het belangrijk om het doen van vrijwilligerswerk bij u onder de aandacht te houden.

 

Vrijwilliger worden

Er zijn legio vrijwilligerstaken binnen de vereniging. Zoals jurylid, clubhuismedewerker, verkeersregelaar, chauffeur bij wedstrijden, jeugdcommissielid, bestuurslid, materiaalman, klusser enzovoorts. De een steekt graag de handen uit de mouwen, de ander wil graag regelen of ambieert een organisatorische taak. De een wil wel eens een keer meehelpen, de ander gaat voor een tijdelijke klus of een vaste taak voor een langere periode. Daarom maken we onderscheidt naar type vrijwilligerstaken:

 

1. Flex-vrijwilligers

Het blijkt dat vrijwilligers graag eenmalige klussen doen, het liefst op een moment dat het hen uitkomt. Daar is bij Sprint ook de meeste vraag naar. We noemen hen flex-vrijwilligers: leden die hebben aangeven minimaal 1x per jaar bereid te zijn de handen uit de mouwen te steken voor Sprint. Door het invullen van het ‘Reactieformulier Vrijwilligersbijdrage’ maak je jezelf bekend en wordt je bij gelegenheid benaderd door de vrijwilligerscommissie.

 

2. Vaste en tijdelijke taken

Taken van tijdelijke of vaste aard worden via de website, de nieuwsbrief, het publicatiebord of via flyers bekend gemaakt. Een persoonlijke benadering werkt het beste en dus kunt u de mensen van de vrijwilligerscommissie overal tegenkomen voor een praatje en een toelichting.

 

Wat staat daar tegenover? Natuurlijk de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. Maar bovenal waardering van alle leden, nieuwe vrienden, het goede gevoel ‘iets terug te doen’, ontspanning en gezelligheid.

 

Actuele vrijwilligerfuncties

Kijk op de actuele vrijwilligerfunctie pagina voor een lijst met de laatste oproepen voor vrijwilligers.

 

Vrijwilligerscommissie

De vrijwilligerscommissie heeft tot taak om het vrijwilligersbestand uit te breiden, de inzet van de vrijwilligers te coördineren en de informatieverstrekking richting vrijwilligers te verzorgen. U kunt de commissie bereiken via E-mail: vrijwilligers@avsprint.nl