Uitslagen

Wings for Life World Run Breda

Op 5 mei 2024 kwam het hardloopevenement Wings for Life World Run naar Breda. Op acht locaties in Europa renden hardlopers op precies hetzelfde tijdstip om geld op te halen voor onderzoek naar ruggenmergletsel.

Het doel van de wereldwijde hardloopwedstrijd is simpel: zorg dat je niet wordt ingehaald door de ‘Catcher car‘. De auto begint een half uur ná de start met rijden op een snelheid van 14 kilometer per uur. Ieder half uur gaat de snelheid van de auto met één kilometer per uur omhoog. Er is geen finishlijn, maar voor iedereen die wordt ingehaald door de auto eindigt de race en is daarmee ‘gefinisht’.

Over de hele wereld deden er tegelijkertijd zo’n tweehonderdduizend hardlopers mee. Tegelijkertijd. Dat wil zeggen dat in het ene deel van de wereld bijvoorbeeld ’s nachts wordt gestart en op hetzelfde moment aan de andere kant van de wereld overdag het startschot klinkt. In Europa zijn er zeven zogeheten ‘Flagship Runs‘: hardloopevenementen om aan mee te doen. De Nederlandse variant (één van die zeven) was in Breda.

Hier vind je meer informatie over de Bredase wedstrijd van de Wings for Life World Run.