Wat is Tai Chi?

Tai Chi is een bewegings- en ontspanningsmethode van een duizenden jaren oude Chinese techniek. De lichte oefeningen zijn geschikt voor iedereen en brengen de energie van het leven in beweging. Tai Chi verbetert je concentratie en coördinatie. Hierdoor krijg je meer balans en zelfvertrouwen. Verder bevordert deze eeuwenoude Chinese techniek je bloedcirculatie en ademhaling. Al met al leidt dit tot meer vitaliteit en een betere gezondheid.

Is het geschikt voor mij?

De focus bij sporten ligt vaak bij het ontwikkelen van spieren. Maar zelfs als je je hele leven traint, dan komt er een moment dat de spieren aan kracht en omvang inboeten. Tai Chi richt richt zich niet op het versterken van spieren, maar op peeskracht en het gebruik van gewrichten. Een goede peeskracht kan tot hoge leeftijd behouden blijven, ontlasten het spierstelsel en zorgt dat je ontspannen kunt bewegen.

Hoe kan ik meedoen?

Iedereen die lid is van SPRINT kan gratis meedoen met de Tai Chi-lessen die iedere donderdag- en zondagochtend worden gegeven door de ervaren docente Heidi Keepers, met ondersteuning van Willem van Oeveren.

Trainingstijden

Tai Chi

  • Donderdag9:45 - 11:00Heidi Keepers en Willem van OeverenInstructieruimte 1e etage clubhuis of buiten
  • Zondag9:45 - 11:00Heidi Keepers en Willem van Oeveren

Kom kennis maken