Sporten bij SPRINT

Nordic Walking

Wat is het?

Nordic Walking is een intensieve manier van wandelen om je lichaam te trainen. Door het gebruik van de juiste techniek en goede Nordic Walking stokken kunnen je conditie en het uithoudingsvermogen sterk worden verbeterd. Nordic Walking zorgt ervoor dat het wandelen effectiever wordt doordat rug-, schouder-, en armspieren tijdens het wandelen intensief worden gebruikt. Tijdens Nordic Walking neemt de belasting op het hart-longsysteem toe, terwijl de ervaren zwaarte van de training niet toeneemt.

Is het geschikt voor mij?

Het is belangrijk dat Nordic Walking met de juiste techniek wordt uitgevoerd. Niet alleen voorkomt dit blessures, maar bij de juist uitgevoerde techniek wordt ook een zo hoog mogelijk rendement uit de inspanningen behaald. Voordat je bij SPRINT in een groep kunt komen trainen dien je dan ook eerst een cursus basistechniek Nordic Walking te hebben gevolgd. SPRINT organiseert regelmatig dergelijke cursussen. Info over cursussen kun je krijgen bij de coördinator.
Ook met een elders gevolgde cursus ben je natuurlijk welkom bij SPRINT. Ook SPRINT-leden die vanwege een blessure niet meer kunnen hardlopen, zijn altijd welkom om (na het volgen van een cursus) te komen Nordic Walken.

Hoe kan ik meedoen?

Er wordt bij SPRINT getraind in groepen in diverse niveaus. Van beginner tot gevorderde. De trainingen vinden plaats op dinsdagochtend, donderdagochtend en zaterdagochtend (zie trainingstijden hieronder).

Clinics en cursussen

SPRINT organiseert regelmatig Nordic Walking-clinics (kennismakingsles) en beginnerscursussen. In de agenda vind je de precieze data terug. Meer informatie hierover vind je bij coördinator Marjolijn Bruinhof.

Wat zijn de kosten?

De contributie voor Nordic Walking vind je hier. Daarvoor kun je zo vaak komen meetrainen als je wilt.

Ben je geïnteresseerd om te starten met Nordic Walking of wil je meer informatie? Stuur dan een e-mail naar coördinator Marjolijn Bruinhof.

Trainingstijden

Nordic Walking

  • Dinsdag9:15 - 10:45Marjolijn BruinhofVanuit clubhuis
  • Donderdag9:15 - 10:45Marjolijn BruinhofVanuit clubhuis
  • Zaterdag9:15 - 10:45Sandra van DongenVanuit clubhuis

Kom kennis maken