Ledeninfo

Blessures en gezondheid

Als (beginnend) sporter stel je jezelf vast weleens de volgende vragen:

  • Is atletiek/hardlopen een geschikte sport voor mij?
  • Hoe kan ik met sporten een paar kilo afvallen?
  • Hoe kan ik mijn prestaties verbeteren?
  • Hoe kan ik blessures voorkomen?
  • Wanneer is het verantwoord om (weer) te trainen of met een wedstrijd mee te doen?

Antwoord op deze vragen krijg je bij het Sportmedisch Advies. Dit geeft je informatie over je gezondheid en fitheid. En je krijgt een persoonlijk advies over hoe jíj het beste kunt trainen.

Sportmedische Commissie SPRINT

SPRINT heeft een eigen actieve Sportmedische Commissie (SMC), bestaande uit verschillende disciplines. De SMC wil de leden van SPRINT graag helpen bij sportmedische vragen die met atletiek te maken hebben.

Leden van SPRINT met een sportmedische vraag, kunnen hier vinden bij wie ze zich kunnen melden.

Sportmedische Begeleiding (SMB)

Ben jij baanatleet en maak jij deel uit van het Beloftenteam ? Dan kun je gebruikmaken van de Sportmedische Begeleiding (SMB). Dit is een multidisciplinair team bestaande uit een clubarts, fysiotherapeut, sportmasseur, sportdiëtist en een sportpsycholoog. En deze expertises kunnen nog worden aangevuld met de kennis van een bewegingswetenschapper.

Het doel van deze begeleiding is:

  • Het bereiken van optimale lichamelijke condities voor het leveren van (top)sportprestaties
  • Atleten kennis laten maken met sportmedische aspecten die van invloed zijn op (top)sportprestaties (het zogeheten ‘sportmedisch opvoeden’)
  • Een sportmedisch vangnet bieden voor atleten van nationaal niveau

Langdurig geblesseerd en contributie

Het is natuurlijk ontzettend vervelend als je langdurig geblesseerd of ziek bent en hierdoor niet kun sporten. SPRINT en haar trainers wensen je in ieder geval veel beterschap!

Als er geen zicht is op tijdig herstel zodat je het komende kwartaal nog niet kunt trainen bij SPRINT, dan kom je in aanmerking voor blessurekorting van 50% op de contributie. Dit kun je aanvragen bij administratie@avsprint.nl