Voor de jeugd van 7 tot 15 jaar biedt SPRINT diverse trainingen op niveau. Met als doel de jonge atleet veel plezier te bezorgen in de atletieksport en de mogelijkheid te bieden uit te groeien tot een prestatiegerichte of recreatieve atleet waarbij het wedstrijdelement centraal staat. Aan alle Jeugdleden wordt de kans geboden om de sport op het eigen gewenste niveau te beoefenen. Hierbij wordt uitgegaan van (minimaal) twee trainingen per week en het deelnemen aan wedstrijden.

De ontwikkeling van de jeugdige atleet is individueel verschillend. Naast het groepsproces binnen de betreffende leeftijdscategorie staat de individuele ontwikkeling van de atleet centraal. Daarom is de insteek op sportief gebied, naast het recreatief bezig kunnen zijn met atletiek, ook prestatiegericht door het deelnemen aan trainingen, wedstrijden en competities. “Prestatie” is voor ieder, op elk moment, anders en onderling niet vergelijkbaar. Toch is er voor iedere atleet eenzelfde ambitieniveau mogelijk. Daarom is ons credo:
Je kunt nooit beter zijn dan jezelf, maar je kunt jezelf wel altijd blijven verbeteren.


Voor kinderen van 5 en 6 jaar is er de kaboutergroep. Meer informatie: pupillen@avsprint.nl


Voor nieuwe leden

Lijkt atletiek je een leuke sport en overweeg je om lid te worden van SPRINT? Je mag twee weken proeftrainen voordat je besluit lid te worden. Zoek via onderstaande link de trainingstijd en gegevens van de trainer op aan de hand van je geboortedatum.

Vanwege de grote instroom bij de jongste pupillengroepen is het voor nieuwe pupillen (tot 11 jaar) vanaf april 2017 nog mogelijk om 4x per jaar in te stromen. Vanaf de eerste training in: Januari, April, Juli, Oktober. Wil je deelnemen aan het eerstvolgende instroommoment, geef de gegevens (naam, geboortedatum, j/m en je e-mailadres) door, dan zal je tijdig informatie ontvangen over de eerste keer trainen.

Opzoeken in welke groep je hoort en wat de actuele trainingstijden zijn:

Trainingstijden

Het jaar waarin je geboren bent bepaalt je categorie en bepaalt in welke groep je traint. Hiermee volgen we de officiële indeling van de atletiekunie. De trainingen zijn zo ingericht dat ze geschikt en aantrekkelijk zijn voor zowel startende als ervaren atleten.

Tot SPRINT!