Bestuursblog Richard van de Pol: “een feestelijk jaar”

Richard van de Pol is bestuurslid Aangepast Sporten. In 2023 bestaat ‘zijn’ afdeling 40 jaar. Ter ere daarvan heeft hij een speciale bestuursblog geschreven.

Richard van de Pol:

“Mijn Sprintverhaal begint inmiddels lang geleden, in de zomer van 1986. Ik wilde iets aan sport doen bij een vereniging, het liefst bij een vereniging waar ik met mijn rolstoel terecht kon. Zo kwam bij Sprint terecht waar ik tussen ‘gewone’ atleten kon trainen. Hoe gaaf was dat! Na een jaar hard trainen dan mijn eerste grote wedstrijd, de Singelloop in Breda. Het was een onvergetelijke ervaring met zo’n grote wedstrijd mee te doen met al die juichende mensen langs het
parcours.
 
Mijn afscheid als actief atleet was in 2016 bij de Open Nederlandse Kampioenschappen die dat jaar bij onze vereniging werden gehouden. Ik was inmiddels de oudste van onze groep, het was tijd om afscheid te nemen.
 
2023 is voor onze afdeling een feestelijk jaar, we bestaan 40 jaar! Ook staat er een grote wedstrijd op het programma, op 4 juni, de regionale Special Olympics, voor atleten met een verstandelijke beperking. Volgend jaar organiseren Breda en Tilburg de Nationale Spelen waarbij de atletiek bij AV Sprint gaat plaatsvinden. Kortom, er gaat veel gebeuren de komende tijd.”