Pak jij de Bredaille in 2023?

Hardlopers die in 2023 weer meedoen aan minimaal drie Bredase loopwedstrijden, kunnen ook dit jaar weer een Bredaille ontvangen. De Bredase medaille is vorig jaar in het leven geroepen om prachtige hardloopwedstrijden in Breda in het zonnetje te zetten.

De Bredaille is een initiatief van SPRINT, gemeente Breda en vijf loopwedstrijden. Je ontvangt de Bredaille dus als je meedoet aan minimaal drie Bredase hardloopevenementen. Je kunt daarbij kiezen uit deze vijf wedstrijden:

Wethouder: ‘Dit jaar verdubbelen’

Vorig jaar ontvingen 200 hardlopers de Bredaille, maar wethouder Daan Quaars van Breda verwacht dat dat er dit jaar veel meer zullen zijn. “Dit jaar hopen we het aantal te verdubbelen”, zegt Quaars. “Het was vorig jaar fantastisch om te zien hoe fanatiek Bredase hardlopers kunnen zijn om de trots van Breda om hun nek te hangen.”

Nadat alle Bredase hardloopwedstrijden achter de rug zijn, komt er een officiële ceremonie in de Grote Kerk waar de Bredaille aan hardlopers wordt uitgereikt. Wethouder Quaars: “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik al die mensen na de Singelloop trots in de Grote Kerk zie staan.”

Meedoen?

Om mee te dingen voor de Bredaille moet je je wel eerst inschrijven via deze site. Vervolgens moet je je bij minimaal drie Bredase loopevenementen inschrijven met hetzelfde mailadres én de wedstrijden uitlopen. Succes!

Hier vind je meer informatie over de Bredaille en kun je je inschrijven