Bredase fysio’s onderzoeken achillespees-blessure

De Bredase fysiotherapeuten Chantal van Ginneken en Patricia van der Pas doen een afstudeeronderzoek naar de achillespeesblessure en zoeken hardlopers die mee willen doen aan het onderzoek.

Helaas komt pijn aan de achillespees tijdens of na het hardlopen regelmatig voor. Niets is zo vervelend dan wanneer je niet kan sporten door een blessure. Fysiotherapeuten Chantal en Patricia onderzoeken in hun afstudeerproject in hoeverre gedachten, emoties en gedrag invloed hebben op het pijnmechanisme van de achillespeesblessure.

Chantal woont in Breda en werkt in een praktijk in Rijsbergen. Patricia woont en werkt in Ulvenhout. Naast hun baan als fysiotherapeut, volgen zij een master psychosomatische fysiotherapie, waarbij de relatie wordt gelegd tussen een lichamelijk klacht en de werking van het brein.

Doe mee

Voor hun afstudeerproject doen ze dus onderzoek naar de achillespeesblessure. Ze zoeken hardlopers die nu of in het verleden last hebben (gehad) van de achillespees. Daarbij gaat het dan met name of je pijn hebt (gehad) aan zowel de linker- of de rechtervoet.

Meedoen aan het onderzoek duurt ongeveer tien minuten en is volledig anoniem. Online vul je dan verschillende vragenlijsten in. Jouw bijdrage helpt bij het onderzoek naar de achillespeesblessure. Als beloning krijg je allerlei tips en oefeningen van de ervaren fysiotherapeuten.

Hier vind je meer info over het onderzoek. Wil je meedoen? Stuur dan voor 1 maart 2024 een mailtje naar info@vanderpasfysiotherapie.nl.