Goud, zilver én brons bij Drunense Duinenloop

De Drunense Duinenloop is een wedstrijd die bij veel hardlopers in de regio standaard op de wedstrijdkalender staat. De afgelopen drie jaar kon de race helaas niet doorgaan. Maar dit jaar stonden er op zondag 12 maart weer veel hardlopers aan de start, onder wie tal van SPRINT-leden. Een terugblik.

Ongeveer vijftien atleten van het Runningteam en nog eens tien andere SPRINT’ers hadden zich ingeschreven voor de halve marathon. Voor de één was het de mogelijkheid om zijn of haar Persoonlijke Record (PR) aan te scherpen, voor de ander een mooie trainingsprikkel voor de marathon of om gewoon even te genieten van de Drunense Duinen.

Regen en wind

Tijdens de eerste helft van de ruim 21 kilometer lange ronde kwam de regen en wind (letterlijk) van voren. De slimme lopers verschuilden zich in groepjes, maar ook dat kon niet voorkomen dat deze stormachtige kilometers voor veel atleten veel energie hebben gekost. Na de drinkpost op het 10 kilometerpunt, ontstonden er langzaam aan gaten in de groepen en begon iedereen zijn of haar eigen race te lopen.

De omstandigheden waren niet ideaal, maar toch werden er flink wat PR’s verbroken en heeft het Runningteam van SPRINT goud, twee keer zilver én brons gepakt. Anke Koenraads werd namelijk eerste in de categorie V35, Jalisa Daane tweede bij de vrouwen senioren, Marcel Cools tweede bij M65+ en Ruerd Nauta derde bij M35. Gefeliciteerd allemaal en op naar de volgende wedstrijd!

Benieuwd naar de wedstrijden, training en meer van SPRINT’s Runningteam? Volg ze dan ook op Instagram: @avsprintrunningteam