Sportclub van morgen: 60 bestuurders bij SPRINT

Zestig bestuurders van 35 verschillende atletiekverenigingen uit Nederland kwamen twee weken geleden in Breda bij elkaar. Natuurlijk stond SPRINT toen in het teken van het ASICS NK Atletiek, maar tijdens deze Club van de Toekomstsessie werd er met al die bestuurders ook nagedacht over hoe de atletiekvereniging van morgen eruit ziet.

Over ongeveer een jaar of tien, hoe zou SPRINT er dan uitzien? Op wat voor manier sporten wij met z’n allen bij onze hardloopvereniging? Drinken we na de training nog gezamenlijk een kopje koffie, een gekoeld drankje of een vers getapt biertje in onze kantine? Is dat nog wel te betalen met bijvoorbeeld de stijgende energieprijzen en stijgende prijzen van producten? En zijn er nog altijd zoveel hardwerkende vrijwilligers die SPRINT de prachtige atletiekvereniging maken die het nu is?

Over dat soort toekomstvragen (en nog veel meer) hoeven wij als SPRINT gelukkig niet in ons eentje na te denken. In Nederland zijn er tientallen andere atletiekclubs bij wie soortgelijke vragen leven. Vorig jaar is de Atletiekunie daarom begonnen met het organiseren van Club van de Toekomstsessies. Dat zijn bijeenkomsten die bestuurders van verenigingen helpen om een stip op de horizon te zetten en daar vervolgens naar toe te werken.

Klaar voor morgen

Tijdens het NK Indoor in februari kwamen de bestuurders al een keer bij elkaar en op 30 juli waren ze dus nog eens samen bij SPRINT. Samen met andere atletiekverenigingen zorgt SPRINT er zo voor dat we een sterke en toekomstbestendige club blijven; een atletiekvereniging die klaar is voor de dag van morgen.

Wil je meer weten over de Club van de Toekomstsessies, hier lees je meer. En hier lees je meer over de afgelopen bestuurdersbijeenkomst van 30 juli bij SPRINT.