Marathon Breda gaat niet door

Update: Marathon Breda gaat niet door. De organisatie krijgt geen vergunning van de gemeente Breda. Voor meer informatie verwijzen we je door naar de organisatie.

Het is bijna tijd voor de marathon van Breda! Op zondag 19 mei 2024 barst het feest los en starten honderden fanatiekelingen aan hun (duo)-marathon. Alles wat je erover moet weten, lees je hier.

In 2021 stond de Marathon Breda al eens op de hardloopkalender. Helaas gooide de coronapandemie toen roet in het eten. De eerste editie werd afgelast, maar in 2024 gaat de Marathon van Breda gelukkig wél van start.

Eenmalige Marathon Breda

Run2Day Breda is de organisator van de eenmalige Marathon Breda. Het parcours is dus precies de marathonafstand en gaat dwars door de binnenstad van Breda, maar ook door de mooie, groene gebieden van de stad. De route is bijna volledig verhard.

Marathon én duo-marathon

Een afstand van 42,195 kilometer ren je niet zo maar. Dat is een flinke opgave. De mensen die een marathon net iets te ver vinden, kunnen ook een duo-marathon lopen. Met z’n tweeën leg je dan de hele marathonafstand af; ieder een halve marathon dus.

De eerste loper rent de eerste lus van het parcours. Vervolgens is het wisselpunt op de atletiekbaan van SPRINT. De tweede loper gaat dan aan de slag met de tweede lus (ook een halve marathon). De start- en finish is net zoals bij de hele marathon bij SPRINT.

Foto: Marathon Breda

Zijn er nog tickets?

Nee, Marathon Breda is volledig uitverkocht. Er komen ook geen extra startnummers beschikbaar en dus ook geen wachtlijst. Wil je toch betrokken zijn bij dit gave evenement? Meld je dan aan als vrijwilliger via deze website!

Wat is de route?

De start, finish en het wisselpunt zijn bij onze atletiekvereniging. Dat belooft een gezellige boel te worden! De route gaat door de binnenstad van Breda, maar ook door mooie groene gebieden. De exacte route zie je hier.

Hoe laat begint het?

De planning op zondag 19 mei is als volgt: tussen 7.00 en 8.00 uur worden de startnummers uitgegeven. Om 8.30 uur starten we en om 13.00 uur is de prijsuitreiking. De tijdslimiet voor de marathon en duo-marathon is 5,5 uur.

Waar zijn de verzorgingsposten?

In elke lus zitten minimaal vier drankposten en op onze atletiekbaan is ook een drankpost. Op de route staat op ongeveer iedere 5 km een verzorgingspost met water en Maurten Gel 100 (bij twee verzorgingsposten).

Zijn er kluisjes?

Ja, er zijn kluisjes bij onze atletiekvereniging. Zorg dat je een euromunt bij je hebt voor het gebruik ervan. Dit muntstuk krijg je later weer terug. Bij de kluisjes geldt: vol = vol. Zin in een kopje koffie of thee na de wedstrijd? Hier betaal je uitsluitend met pin.

Kom op de fiets

Onze accommodatie is helaas niet goed te bereiken met het openbaar vervoer en de parkeerplekken zijn beperkt. Daarom roepen we iedereen op – waar dit kan – om met de fiets naar de Marathon Breda te komen.

Op de website van Marathon Breda vind je meer informatie.