Ruim 400 sporters bij zonnige Special Olympics

Ruim 400 sporters met een verstandelijke beperking deden afgelopen zondag mee aan de Special Olympics Regionale Spelen. Bij SPRINT en bij andere verenigingen in Tilburg en Breda was het genieten voor de atleten.

Op de site van Special Olympics Nederland staat een uitgebreid verslag van de mooie sportdag. Daarin staat onder andere beschreven dat er maar liefst 1190 medailles zijn uitgedeeld en 120 coaches stonden aan te moedigen. Ook BN DeStem maakte een sfeerverslag van de Regionale Spelen bij SPRINT.

Nationale Spelen 2024

De Special Olympics Regionale Spelen werden georganiseerd als een soort testcase in aanloop naar de Special Olympics Nationale Spelen 2024. De Nationale Spelen staan gepland van 14 tot en met 16 juni 2024. Dan worden er 2500 sporters en 1000 begeleiders verwacht in 21 sportieve disciplines.

Ook tijdens de Special Olympics Nationale Spelen zal het complex een belangrijke rol spelen voor deelnemende atleten. De openingsceremonie zal in 2024 plaatsvinden in Breda en daarbij wordt rekening gehouden met 10.000 bezoekers.

Benieuwd naar de uitslagen van afgelopen weekend? Hier vind je de uitslagen van alle sporten terug.