Taart, cake en bier voor de Roparun

Van 27 tot en met 29 mei staat de Roparun weer op het programma. Een aantal van onze leden doen jaarlijks mee aan deze estafetteloop. De ruim twintig enthousiastelingen van Team Sprinters staan bijvoorbeeld al sinds 2006 ieder jaar aan de start.

Om geld op te halen voor de Roparun organiseert Team Sprinters het jaarlijkse bakfestijn. Op zaterdag 1, dinsdag 4 en donderdag 6 april delen zij bij SPRINT stukjes taart en cake uit. Ieder stuk kost € 2,00 en de opbrengsten gaan dus naar het goede doel.

Bierpakket

Naast de taart en cake zijn er nog meer culinaire mogelijkheden om Team Sprinters te steunen. Zo hebben zij een aantal lekkere bierpakketten samengesteld. Een deel van de aankoopprijs komt ook weer ten goede van de Roparun.

Er zijn twee verschillende pakketten: een pakket met drie speciaalbiertjes en in het andere pakket zitten zes speciaalbieren. Wil jij meedoen aan de bieractie van Team Sprinters? Hier kun je de bierpakketten bestellen.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. In teamverband wordt er een sportieve prestatie geleverd om op die manier geld op te halen voor de mensen met kanker. Het Bredase Team Sprinters is dus een van de deelnemende teams.

De geschiedenis van de Roparun gaat terug naar 1991 toen de eerste organisatoren, Sjaak Bril en Peter van der Noord, met elkaar een weddenschap afsloten: een hardloopwedstrijd van Rotterdam naar Parijs. Ze haalden 100.000 gulden op voor het goede doel en de Roparun was daarmee geboren.

Ondertussen zijn er zeven vaste werknemers in dienst en 525 vrijwilligers om ieder jaar de Roparun te organiseren. Peter is qua organisatie meer naar achtergrond getreden. Sjaak is helaas in 2017 overleden.