Trackmeeting Breda: in gesprek met Nadine Broersen

Trackmeeting Breda is op zaterdag 20 juli bij SPRINT! Hoe is het idee ontstaan? Voor wie is deze wedstrijd? En waarom is er een beperkt aantal inschrijvingen? Topatleet Nadine Broersen vertelt er alles over!

Hoe is het idee van Trackmeeting Breda ontstaan?

Naar aanleiding van een vernieuwde opzet van het nationaal baancircuit van de Atletiekunie, genoemd Track & Field-series, wilden we namens SPRINT hier graag aansluiting bij zoeken. In het verleden organiseerden we Trackmeeting Breda al een aantal jaren. Deze wedstrijd behoorde tot het nationaal baancircuit, maar is helaas vervallen. Als grootste vereniging van Nederland mag SPRINT natuurlijk niet ontbreken in de Track & Field-series.

Hoe is de werkgroep tot stand gekomen?

Vanuit mijn hbo-studie Sportmanagement heb ik de handschoen opgepakt en een aantal enthousiaste trainers en atleten aangesproken om samen met mij een werkgroep te vormen. De eerste bijeenkomst was een brainstormsessie om in kaart te brengen wat de (on)mogelijkheden waren om Trackmeeting Breda weer nieuw leven in te blazen en op de nationale kalender te krijgen.

Wat is de doelgroep van deze wedstrijd?

We willen een wedstrijd organiseren op hoog niveau waarbij de atleet centraal staat. Vanwege de volle wedstrijdkalender moesten we een datum in juli of later zoeken. Aangezien de wereldkampioenschappen voor atleten onder 20 jaar pas eind augustus in Peru worden georganiseerd, werd dit onze eerste doelgroep. In de loop van de tijd kwamen steeds meer verzoeken binnen.

Er zijn atleten die in voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs nog een goede wedstrijd zoeken. Daarnaast is het ook een van de laatste mogelijkheden voor sporters met een beperking om zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen. We proberen zo goed als mogelijk deze verschillende groepen een mooie wedstrijd te bieden.

Jij als atleet staat centraal: hoe?

We proberen een compact programma aan te bieden met veel verschillende onderdelen. Bij overschrijding van het maximaal aantal toegestane atleten per onderdeel selecteren we de beste atleten op basis van hun geleverde prestaties.

De atleten die deelnemen aan de korte looponderdelen mogen twee keer lopen en proberen we wind-mee-voordeel te bieden. De acht beste atleten op de technische onderdelen krijgen drie extra pogingen behalve bij hoogspringen en polsstokhoogspringen. Op de lange looponderdelen zetten we tempomakers in voor een goede eindtijd en dit alles vindt plaats op een van de snelste Mondo-banen in Nederland.

Om het nog wat aantrekkelijker te maken hebben ook nog prijzengeld voor de nummers 1, 2 en 3 van elk onderdeel en een prestatiebonus voor de verbetering van een baanrecord.

Is er een maximum aantal deelnemers?

Om de kwaliteit te borgen en het programma compact te kunnen houden, hebben we een beperkt aantal inschrijvingen beschikbaar. Atleten kunnen zich nog steeds inschrijven tot en met uiterlijk 12 juli. Daarna vindt de screening plaats en maken we definitieve deelnemers bekend en eventuele reserves voor het geval er een afmelding komt.

Voor alle informatie klik je hier. Houd ook onze Facebook– en Instagrampagina in de gaten voor de laatste informatie.