Twee SPRINT-atleten naar het EK in Rome

De Europese kampioenschappen atletiek zijn van 7 tot en met 12 juni 2024 in Rome. Mooi nieuws, want de Atletiekunie heeft namens SPRINT twee vrouwen geselecteerd: zowel Marissa Damink als Anne van de Wiel reizen komende week af naar Italië.

De wedstrijden worden gehouden in het Stadio Olimpico. In totaal komen 59 Nederlandse atleten uit voor TeamNL: 29 vrouwen en 30 mannen.

Marissa Damink op de 1500 meter

Marissa Damink is vrijdag 7 juni om 11.45 uur aan de beurt: zij zal in het oranje tenue aantreden op de 1500-meter-series. Aangezien het EK in aanloop naar de Olympische Spelen compact is gehouden, zijn er geen halve finales. De opdracht voor haar is om zich direct bij de beste 12 atleten te plaatsen voor de finale, die gepland staat op zondag 9 juni om 22.36 uur.

Spannende dagen voor Anne van de Wiel

Ook Anne van de Wiel doet mee aan de Europese kampioenschappen. Ze is geselecteerd vanwege haar snelle 400 meter tijd dit seizoen voor de 4×400-meter-estafette. Toch blijft het nog spannend of ze in actie mag komen. Er zijn namelijk zeven vrouwen geselecteerd voor de estafetteploeg.

De kans is aanwezig dat Femke Bol en/of Lieke Klaver de series niet zullen lopen en gespaard worden vanwege hun individuele finales op respectievelijk 400 meter horden en 400 meter. Dit biedt kansen voor de andere dames om zich in het team te lopen. Het zijn voor Anne dus nog een paar spannende dagen in aanloop naar de series die gepland staan op dinsdag 11 juni om 11.15 uur.

We wensen onze toppers uiteraard heel veel succes in Rome!