Marathon Breda: vrijwilligers gezocht

De allereerste Marathon Breda vindt plaats op zondag 19 mei 2024 en belooft een groot succes te worden. De hele marathon-afstand is namelijk stijf uitverkocht, ruim 5 maanden voor de start. De organisatie is wel nog dringend op zoek naar vrijwilligers. Help jij mee?

Als vrijwilliger ben je rechtstreeks betrokken bij dit unieke evenement. Met jouw hulp wordt de marathon een groot succes. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van route- en kilometerbordjes, het klaarmaken van het terrein van SPRINT, voorbereiden en bemannen van de drankposten enzovoort.

Kortom, lijkt jou het leuk om mee te helpen? Meld je hier aan als vrijwilliger. De organisatie zoekt mensen voor opbouwwerkzaamheden op 18 mei en/of tijdens de marathon zelf op zondag 19 mei.

Twee lussen door het hart van Breda

De Marathon Breda zal bestaan uit twee lussen van 21,1 kilometer. De eerste lus van de route loopt dwars door de stad: via het centrum naar stadspark Valkenberg, over het Kasteelplein, met een rondje rondom de Grote Kerk en langs de haven. Tijdens de tweede lus zie je het vele groen van Breda, met onder andere landgoed Bouvigne en Anneville. De lussen komen samen bij SPRINT. Daar vindt ook de start en de finish plaats.

Startbewijzen voor de hele marathonafstand zijn uitverkocht, maar het is wel nog mogelijk om mee te doen met de DUO Marathon. Dan ren je met z’n tweeën een marathon, ieder één van de twee lussen. Naast de marathon is er een heuse Pasta Party en ook kinderen kunnen veel sportieve lol beleven aan deze dag tijdens het speciale kidsprogramma.