Agenda

Marathon Breda

Update: Marathon Breda gaat niet door. Lees hier een bericht van de organisatie.

De allereerste Marathon Breda vindt plaats op zondag 19 mei 2024 en belooft een groot succes te worden. Alle startbewijzen voor de marathonafstand zijn namelijk stijf uitverkocht. Er zijn wel nog startbewijzen voor de DUO Marathon en de organisatie is dringend op zoek naar vrijwilligers

De Marathon Breda zal bestaan uit twee lussen van 21,1 kilometer. De eerste lus van de route loopt dwars door de stad: via het centrum naar stadspark Valkenberg, over het Kasteelplein, met een rondje rondom de Grote Kerk en langs de haven. Tijdens de tweede lus zie je het vele groen van Breda, met onder andere landgoed Bouvigne en Anneville. De lussen komen samen bij SPRINT. Daar vindt ook de start en de finish plaats.

Startbewijzen voor de hele marathonafstand zijn uitverkocht, maar het is wel nog mogelijk om mee te doen met de DUO Marathon. Dan ren je met z’n tweeën een marathon, ieder één van de twee lussen. Naast de marathon is er een heuse PastaParty en ook kinderen kunnen veel sportieve lol beleven aan deze dag tijdens het speciale kidsprogramma.

In 2021 stond de Marathon Breda al eens op de hardloopkalender. Helaas gooide de coronapandemie toen roet in het eten. De eerste editie werd afgelast, maar de editie van 2024 belooft dus prachtig te worden.

Foto: Marathon Breda

Vrijwilligers gezocht

Als vrijwilliger ben je rechtstreeks betrokken bij dit unieke evenement. Met jouw hulp wordt de marathon een groot succes. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van route- en kilometerbordjes, het klaarmaken van het terrein van SPRINT, voorbereiden en bemannen van de drankposten enzovoort.

Kortom, lijkt jou het leuk om mee te helpen? Meld je hier aan als vrijwilliger. De organisatie zoekt mensen voor opbouwwerkzaamheden op 18 mei en/of tijdens de marathon zelf op zondag 19 mei.

Hier vind je meer informatie over de Marathon Breda. Wil je je inschrijven voor bijvoorbeeld de DUO Marathon of het kidsprogramma, dat kan hier. Meehelpen als vrijwilliger kan door dit formulier in te vullen.