Mastboscross

De Mastboscross Breda staat bekend als de gezelligste bikkelcross, met misschien wel één van de meest uitdagende parcoursen van het land. Met modder ‘all over the place’, winterse weersomstandigheden en één van de mooiste bossen van Nederland, brengt de Mastboscross een finishlijn die nog nooit zo fijn aanvoelde. Als hardloper echt een must in je jaarlijkse hardloopkalender.

Perfect moment om je wintervorm te testen.

Organisatie

De Mastboscross wordt georganiseerd door Stichting Sport Evenementen SPRINT (SSES). De stichting organiseert naast de Mastboscross ook andere grote atletiekevenementen op de ‘thuisbasis’ SPRINT.

Vrijwilligers

Een sportevenement kan niet plaatsvinden zonder de inzet van vrijwillige medewerkers. Het organisatieteam en zo’n 70 vrijwilligers (velen van atletiekvereniging SPRINT) zorgen ervoor dat het Mastboscross-weekend op rolletjes loopt. Heb jij zin om mee te helpen? Kijk dan op de website van SPRINT voor de functies en neem contact op met: info@mastboscross.nl.

Sponsoring

De Mastboscross Breda staat bekend als de gezelligste en stoerste bikkelcross van Nederland. Met recht noemen wij onszelf dé wintervariant van de Bredase Singelloop. De Mastboscross Breda is daarnaast officieel onderdeel van het Lotto Crosscircuit van de Atletiekunie en het crosscircuit van atletiekregio 13 (Midden-West Brabant).

Dit evenement trekt dus niet alleen de nationale én regionale wedstrijdatleten en toplopers, ook de Bedrijvencross, Prestatiecross en Familiecross trekken honderden lokale hardlopers en toeschouwers naar het prachtige Mastbos en de atletiekbaan van SPRINT.

Voor sponsoren echt een must in de jaarlijkse hardloopkalender!

Er is voor iedere sponsor wat wils tijdens dit heerlijke hardloopevenement; van hoofdsponsor tot supporter, jij kiest hoe je wilt bijdragen aan een goed verloop van de Mastboscross. Het aantal deelnemers en mediabereik zorgen voor mooie exposure. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om medewerkers en/of relaties te ontvangen en te laten deelnemen!

Wij zijn voorstanders van sponsoring op maatwerk. Neem contact met ons op: Henk van den Biggelaar, info@mastboscross.nl of 06-13308533.

Foto’s

De foto’s van zaterdag 26-01-2019 vind je hier. Dank aan Herman Stikkel voor de foto’s. En de foto’s gemaakt door Frans Vledder van zondag 27-01-2019 vind je hier.

Bekijk hier foto’s gemaakt door Max Jongenelen.

Deel jouw stoerste Mastboscross-foto
Wij zijn nieuwsgierig naar je voorbereidingen en Mastboscross-ervaring dus deel je foto met #mastboscross! Zo kunnen wij en al je loopmaatjes meegenieten van jouw race.
Onze favoriete foto’s en video’s kan je bekijken op Instagram: @mastboscross. Misschien delen we jouw blubberfoto ook wel!

Het Mastbos

Met zijn 500 jaar is het Mastbos het oudste aangeplante naaldbos van Nederland. Het Mastbos is circa 600 hectare groot. Van oudsher is het bos geliefd bij mensen. Jaarlijks ontvangt het bos nu 1,5 miljoen bezoekers.

Dieper in het bos is nieuwe natuur ontwikkeld en is ruimte gemaakt voor bescherming van kwetsbare vegetatie. Van oudsher leverde het Mastbos hout voor onder meer masten, schepen en later om in de mijnbouw gangen te stutten. Ook nu levert het duurzame grondstoffen van eigen bodem. Zo zijn bescherming, beleving en benutting van de natuur heel goed in balans.

Mastbos-weetjes:

  • Speelbos de Boeverijen trekt jaarlijks 30.000 kinderen
  • In het bos is ruimte voor 25 hectare nieuwe natuurontwikkeling
  • De grove dennen in het voorbos stammen uit 1805
  • Paden en lanen zijn aangesloten op de landelijke fiets- en wandelnetwerken
  • In het Mastbos staat een scheidingsbeuk die circa 200 jaar oud is
  • Het Voorbos wordt bewoond door een blauwe reigerkolonie
  • In het Mastbos leeft een van de grotere vinpootsalamander populaties
  • Het Mastbos behoort tot Baronie van Breda

SPRINT in het Mastbos

Het bos is een heerlijke plek om te hardlopen. Wekelijks vinden er de trainingen van atletiekvereniging SPRINT plaats en genieten honderden leden van de fijne loopomgeving. Het Mastbos is hun vaste thuisbasis. Meer over hardlopen en trainen bij SPRINT: avsprint.nl/loopsport.

Informatie

Programma

Download hier het volledige programma van de Mastboscross op 29 januari 2023: download programma.

Parcours

Download hier het parcours van de Mastboscross: Parcours Mastboscross 29 januari 2023

Inschrijven

Schrijf je in voor de cross via: https://inschrijven.nl/form/2023012912907-nl

Uitslagen

Hier komen na de wedstrijd de uitslagen te staan: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023012912907.

Contact en route

De Mastboscross wordt georganiseerd door Stichting Sport Evenementen SPRINT (SSES).

Adres
Dr. Schaepmanlaan 4
4837 BW Breda
telefoonnummer clubhuis SPRINT: 076- 5656032

Parkeren bij SPRINT
Je kan parkeren op de grote parkeerplaats bij de atletiekbaan – aan de Burgemeester de Manlaan. De kleine parkeerplaats aan de andere kant (Dr. Schaepmanlaan) is een besloten parking voor VIP en pers.

Met het OV
In het weekend van de Mastboscross ligt de dichtstbijzijnde bushalte op 15/20 minuten lopen van de atletiekbaan in Breda. Vanuit het station kan je stadsbus 6 nemen richting Meerseldreef en uitstappen bij bushalte Verdilaan. Kijk ook op de site van 9292.nl

Bereikbaarheid
Je kunt altijd mailen naar: info@mastboscross.nl. Heb je een specifieke vraag over het inschrijven? Mail dan naar inschrijven@mastboscross.nl.

Vragen?

De Mastboscross wordt georganiseerd door Stichting Sport Evenementen SPRINT (SSES). De stichting organiseert naast de Mastboscross ook andere grote atletiekevenementen op de ‘thuisbasis’ SPRINT.

Heb je een vraag?
Misschien staat het antwoord hieronder tussen de veelgestelde vragen. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen!

Veelgestelde vragen

Hoe schrijf ik mezelf in na de sluiting van de voorinschrijving?
Zodra de voorinschrijving sluit kan je je nog inschrijven in het weekend zelf tot 1 uur voor de start van jouw cross. Je kan vooraf al het uitprinten en invullen, dat scheelt je tijd bij het inschrijfloket. De na-inschrijfformulieren zijn uiteraard ook tijdens de cross aanwezig.

Kan ik met PIN betalen?
Ja! Graag zelfs.

Hoe schrijf ik ons bedrijventeam in? En wat zijn de kosten?
Stuur een e-mail naar: cross@avsprint.nl

Ik wil me afmelden, hoe doe ik dat?
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing. Klik hier voor de voorwaarden.

Kunnen de Masters-categorieën samen worden gevoegd?
Nee. Ook niet bij beperkt of te weinig aantal deelnemers per categorie.

Kan ik ergens mijn spullen opbergen?
In het clubhuis van SPRINT is een garderobe met kluisjes voor waardevolle bezittingen en een beperkt aantal grote kluisjes.

Zijn er kleedkamers en douches?
Voor alle lopers is er de mogelijkheid om om te kleden en te douchen in het clubhuis van SPRINT (via de hoofdingang, bij de toiletten met de trap naar beneden).

Parkeren
Je kan parkeren op de grote parkeerplaats bij de atletiekbaan van SPRINT – aan de Burgemeester de Manlaan. De kleine parkeerplaats aan de andere kant (Dr. Schaepmanlaan) is een besloten parking voor VIP en pers.

Hoe kom ik met het OV bij de atletiekbaan?
In het weekend van de Mastboscross ligt de dichtstbijzijnde bushalte op 15/20 minuten lopen van de atletiekbaan in Breda. Vanuit het station kan je stadsbus 6 nemen richting Meerseldreef en uitstappen bij bushalte Verdilaan. Kijk ook op de site van 9292.nl

Pers

Mediavertegenwoordigers en fotografen kunnen zich aanmelden via: cross@avsprint.nl.