Snoeren Mastboscross

De Snoeren Mastboscross Breda staat bekend als de gezelligste bikkelcross, met misschien wel een van de mooiste parcoursen van het land. Klapzand, modder, brede en smalle paden, en een paar strakke bochten; je loopt op een gevarieerd, uitdagend en licht glooiend parcours over de paarse heide en door het legendarische Mastbos. Recreatieve hardloper of wedstrijdatleet, de Snoeren Mastboscross is een must op je jaarlijkse hardloopkalender! Ben jij erbij in het weekend van 25 en 26 januari 2025?

Perfect moment om je wintervorm te testen.

Programma en inschrijven

Zodra het programma voor 2025 bekend is zetten we die zo snel mogelijk online.

Startnummers

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de cateringtent op het voorzieningenplein en is geopend vanaf een uur voor de wedstrijd tot een kwartier na de finish van het laatste onderdeel. Daar kan je je startnummers afhalen vanaf een uur voor aanvang van de wedstrijd tot een half uur voor aanvang van het onderdeel.

Nainschrijving

Op de dag zelf kun je je op het voorzieningenplein nog inschrijven. Let op, je kan dan alleen met pin afrekenen.

Informatie

Parcours

Snoeren Mastboscross heeft sinds 2024 een nieuw en nog uitdagender parcours. Er zijn verschillende rondes die we voor het gemak een kleur hebben gegeven op de kaart en in het programma. Afhankelijk van de afstand van je onderdeel loop je één of meer rondes van bepaalde kleuren. In het programma zie je welke rondes en hoeveel keer jij die moet lopen bij jouw onderdeel.

De rondes van 2024 zijn hier te bekijken/downloaden:

Let op: Volg altijd de bordjes met juiste kleur op het parcours voor de route die geldt tijdens de Mastboscross.

(kaartdata met dank aan OpenStreetMap)

Locatie

De start en finish van de Mastboscross met het bijbehorende voorzieningenplein zijn aan de zuidkant van het Mastbos. Je vindt het voorzieningenplein op de parkeerplaats bij de Galderse Heide aan de Marellenweg (4836 BH, Breda)

Parkeren

Bij de start/finish is beperkte parkeergelegenheid, dus we willen jullie vragen om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Parkeren kan bij start/finish op een tijdelijk parkeerterrein aan de Marellenweg -op 100m voorbij Restaurant Huis Den Deijl- dat beschikbaar wordt gesteld door een lokale boer. Als het terrein door veel regen onbegaanbaar is, dan kan er op aanwijzing van verkeersregelaars en organisatie geparkeerd worden aan de rechterkant van de Marellenweg.

Vriendelijke verzoek om niet bij Restaurant Dennenlucht te parkeren, omdat het restaurant haar parkeerruimte hard nodig heeft voor haar eigen gasten.

(De canicrossers die op vrijdag arriveren kunnen parkeren op het parkeerterrein tussen SPRINT en hockeyclub BH & BC Breda aan de Burgemeester de Manlaan)

Verkeerssituatie

De Marellenweg is tijdens de Mastboscross eenrichtingsverkeer (van noord naar zuid) tussen de kruispunten met de Heistraat (noordkant) en de Verlengde Heistraat (zuidkant). Op dit deel van de Marellenweg geldt tijdens het evenement een maximum snelheid van 30km/u. Op de omringende wegen wordt de omleiding aangegeven waarmee je het parkeerterrein op de Marellenweg kunt bereiken.

Volg ter plekke altijd de instructies van de verkeersregelaars en organisatie.

Download of bekijk hier de kaart met de verkeersituatie

Faciliteiten

Op het voorzieningenplein zijn naast het secretariaat verder ook omkleedtenten, eenvoudige horeca met o.a. koffie en thee, EHBO en natuurlijk het podium voor de prijsuitreikingen te vinden.

Je fiets kan je hier stallen en er zullen genoeg waterpunten zijn die ook gebruikt kunnen worden voor de honden.

Canicross

Wij kennen de canicross-deelnemers als zeer gedisciplineerde bezoekers, maar willen jullie voor alle zekerheid beleefd vragen om gebruik te maken van de poepzakjes. Alvast bedankt, ook namens alle andere lopers en bezoekers.

Uitslagen

Uitslagen 2024

Uitslagen Mastboscross Zaterdag 27 januari 2024

Uitslagen Mastboscross Zondag 28 januari 2024

Uitslagen eerdere jaren

Uitslagen Mastboscross Breda 2023.

Bredaille 2025

Waarschijnlijk zal in 2025 de Mastboscross worden toegevoegd aan de Bredaille en kan je vervolgens de Bredase medaille verdienen als je van 4 van de 6 lopen -die onderdeel zijn van de Bredaille- hebt uitgelopen (is nu nog 3 van de 5).

Foto’s en video’s

Deel jouw stoerste Mastboscross-foto’s!

Wij zijn nieuwsgierig naar je voorbereidingen en Mastboscross-ervaring dus deel je foto met #mastboscross en/of @mastboscross ! Zo kunnen wij en al je loopmaatjes meegenieten van jouw race.

Onze favoriete foto’s en video’s kan je bekijken op Instagram: @mastboscross. Misschien delen we jouw blubberfoto ook wel!

En vergeet ons natuurlijk ook niet te volgen op Facebook en jezelf op aanwezig te zetten bij het evenement daar.

Foto’s 2024

Zaterdag 27 januari 2024
Merlijn Arina Photography
TPJ Verhoeven Photography

Zondag 28 januari 2024
Merlijn Arina Photography
TPJ Verhoeven Photography
Jef Kusters (tot en met korte cross mannen)
Jef Kusters (korte cross vrouwen)
Bas Geerts
Frans Vledder

Foto’s 2020

Zaterdag 25 januari 2020 (Mirjam van Raamsdonk fotografie)
Zondag 26 januari 2020 (Suzanne Jonkers sportfotografie)

Foto’s 2019

Zaterdag 26 januari 2019 (Herman Stikkel)
Zaterdag 26 januari 2019 (Max Jongenelen)
Zondag 27 januair 2019 (Frans Vledder)

Sponsoring

De Snoeren Mastboscross Breda staat bekend als de gezelligste en stoerste bikkelcross van Nederland. Met recht noemen wij onszelf dé wintervariant van de Bredase Singelloop. De Snoeren Mastboscross Breda is daarnaast officieel onderdeel van de Cross Country Series van de Atletiekunie en het cross circuit van atletiekregio 13 (Midden-West Brabant).

Dit evenement trekt dus niet alleen de nationale én regionale wedstrijdatleten en toplopers, ook de prestatiecross, trails en canicrossen trekken honderden lokale hardlopers en toeschouwers naar het prachtige Mastbos.

Voor sponsoren echt een must op de jaarlijkse hardloopkalender!

Hoofdsponsor – Snoeren Running & Outdoor

Hoofdsponsor van de Snoeren Mastboscross 2024 is Snoeren Running & Outdoor.

Sponsoren

Andere waardevolle sponsoren van de Mastboscross zijn:

Sponsor worden?

Er is voor iedere sponsor wat wils tijdens dit heerlijke hardloopevenement; van hoofdsponsor tot supporter, jij kiest hoe je wilt bijdragen aan een goed verloop van de Mastboscross. Het aantal deelnemers en mediabereik zorgen voor mooie exposure. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om medewerkers en/of relaties te ontvangen en te laten deelnemen!

Vragen?

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord hieronder tussen de veelgestelde vragen. We doen ons best om je zo snel mogelijk te helpen!

Waarom heet het evenement dit jaar de ‘Snoeren’ Mastboscross?
Geen hardloopwedstrijd zonder sponsors en daarom zijn we heel bij dat Snoeren Running & Outdoor in Teteringen de naam- en hoofdsponsor wil zijn van de Mastboscross.

Hoe laat kan ik mijn startnummer ophalen?
Je kan je startnummer op de dag van de wedstrijd ophalen bij het inschrijfburo in een tent bij de Mastboscross. Op zaterdag is het inschrijfburo open vanaf 8:30 en op zondag vanaf 8:00. Tot een ongeveer 15 a 30 minuten voor de start van je onderdeel kan je je startnummer daar ophalen. Afhankelijk van de datum waarop je je hebt ingeschreven kan je je startnummer ook al terugvinden in de deelnemerslijsten voor zaterdag en zondag (zie “Programma en inschrijven”).

Ik ben een recreatieve loper. Welk onderdeel is dan leuk voor mij?
Vooral op zaterdag zijn er meerdere onderdelen die geschikt zijn voor recreatieve lopers, zoals de korte trail, lange trail en prestatiecross. Bij de prestatiecross bepaal je zelf de afstand door 1 tot 3 keer de blauwe ronde te lopen.

Hoe laat is de prijsuitreiking?
De prijsuitreikingen zijn zo snel mogelijk (15 a 30 minuten) na afloop van het desbetreffende onderdeel.

Kan ik me nog inschrijven op de dag zelf?
Ja, je kan je op de dag zelf nog inschrijven bij het inschrijfburo bij de Mastboscross zelf (betaling alleen met PIN). Online inschrijving sluit de dag voor de wedstrijd.

Kan ik met PIN betalen?
Ja! Graag zelfs.

Ik heb 2 startnummers; welke moet voorop?
Bij een aantal onderdelen (voornamelijk cani) wordt gewerkt met twee startnummers. In dat geval moet het startnummer met de chip op de voorkant van het lichaam worden gedragen en de andere op de achterzijde.

Hoe schrijf ik ons bedrijventeam in? En wat zijn de kosten?
Stuur een e-mail naar cross@avsprint.nl

Ik wil me afmelden, hoe doe ik dat?
Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Kunnen de Masters-categorieën samen worden gevoegd?
Nee. Ook niet bij beperkt of te weinig aantal deelnemers per categorie.

Andere vraag? Neem contact op

Stuur je vragen naar cross@avsprint.nl
(suggesties voor verbeteringen zijn ook altijd welkom)

Organisatie

De Snoeren Mastboscross wordt georganiseerd door Stichting Sport Evenementen SPRINT (SSES). De stichting organiseert naast de Mastboscross ook andere grote atletiekevenementen op de ‘thuisbasis’ SPRINT.

Vrijwilligers

Een sportevenement kan niet plaatsvinden zonder de inzet van vrijwillige medewerkers. Het organisatieteam en zo’n 70 vrijwilligers (velen van atletiekvereniging SPRINT) zorgen ervoor dat het Mastboscross-weekend op rolletjes loopt. Heb jij zin om mee te helpen? Kijk dan op de website van SPRINT voor de functies en neem contact op met: cross@avsprint.nl.

Het Mastbos

Met zijn 500 jaar is het Mastbos het oudste aangeplante naaldbos van Nederland. Het Mastbos is circa 600 hectare groot. Van oudsher is het bos geliefd bij mensen. Jaarlijks ontvangt het bos nu 1,5 miljoen bezoekers.

Dieper in het bos is nieuwe natuur ontwikkeld en is ruimte gemaakt voor bescherming van kwetsbare vegetatie. Van oudsher leverde het Mastbos hout voor onder meer masten, schepen en later om in de mijnbouw gangen te stutten. Ook nu levert het duurzame grondstoffen van eigen bodem. Zo zijn bescherming, beleving en benutting van de natuur heel goed in balans.

Mastbos-weetjes:

  • Speelbos de Boeverijen trekt jaarlijks 30.000 kinderen
  • In het bos is ruimte voor 25 hectare nieuwe natuurontwikkeling
  • De grove dennen in het voorbos stammen uit 1805
  • Paden en lanen zijn aangesloten op de landelijke fiets- en wandelnetwerken
  • In het Mastbos staat een scheidingsbeuk die circa 200 jaar oud is
  • Het Voorbos wordt bewoond door een blauwe reigerkolonie
  • In het Mastbos leeft een van de grotere vinpootsalamander populaties
  • Het Mastbos behoort tot Baronie van Breda

SPRINT in het Mastbos

Het bos is een heerlijke plek om te hardlopen. Wekelijks vinden er de trainingen van atletiekvereniging SPRINT plaats en genieten honderden leden van de fijne loopomgeving. Het Mastbos is hun vaste thuisbasis. Meer over hardlopen en trainen bij SPRINT: avsprint.nl/loopsport.

Pers

Mediavertegenwoordigers en fotografen kunnen zich aanmelden via: cross@avsprint.nl.