NK Atletiek: SPRINT klaar voor topatleten en duizenden bezoekers

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli barst het ASICS NK Atletiek 2023 los bij SPRINT in Breda. Drie dagen strijden alle Nederlandse topatleten om de nationale titels. “Wij zijn vereerd dat we dit als SPRINT mogen organiseren.” Deze week starten de opbouwwerkzaamheden en de laatste voorbereidingen.

Het belooft een behoorlijk atletiekfeestje te worden in het weekend van 28, 29 en 30 juli. Natuurlijk willen de topsporters tijdens het Nederlands kampioenschap laten zien wat ze in huis hebben, maar wat ook meespeelt, is dat het voor atleten de laatste kans is om te voldoen aan een van de limieten voor het WK Atletiek in Boedapest, dat half augustus 2023 op de agenda staat. Kortom, op het terrein van SPRINT wordt dit weekend vuurwerk verwacht.

De voorbereidingen voor het ASICS NK Atletiek zijn in volle gang. Deze week worden de laatste puntjes op de i gezet. Vanaf woensdag 26 juli is de hele accommodatie van SPRINT gesloten. Er worden o.a. tribunes gebouwd, extra tenten geplaatst, cameratorens neergezet en er komt een foodcourt met tal van foodtrucks.

‘Samen maken wij er een prachtig weekend van’

“Wij zijn vereerd dat we dit als SPRINT mogen organiseren”, vertelt voorzitter Paul Alberts van SPRINT. “De hele Nederlandse atletiektop is aanwezig. Naast bijvoorbeeld Femke Bol en Lieke Klaver strijden ook onze eigen topatleten mee. Dat belooft prachtig te worden! En niet alleen voor de sporters, ook naast de wedstrijden is er van alles te doen. Een foodcourt bijvoorbeeld en een dj draait heerlijke muziek.”

Paul: “Een kernteam is al een jaar geleden begonnen met de voorbereidingen en samen met hen tientallen vrijwilligers. Op de dagen zelf zijn er meer dan 225 vrijwilligers aan de slag die zich allemaal keihard inzetten om in Breda drie onvergetelijke dagen voor de atleten én voor publiek neer te zetten. We zijn ontzettend dankbaar voor alle mensen die zich keihard hebben ingezet en nog gaan inzetten. Samen maken wij er een prachtig weekend van!”

Tickets

Toegangskaarten voor het ASICS NK Atletiek kosten € 7,50 per dag of een passe-partout voor drie dagen kost € 17,50 (voor leden van de Atletiek-unie) of € 25,00. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang € 1,- per dag. Een ticket kopen kan aan de kassa of online via deze site.

Tijdschema

Op vrijdag 28 juli barst het NK Atletiek los om 15:00 uur met polsstokhoogspringen mannen. Op de drie dagen zijn iedere dag verschillende disciplines te zien. Vrijdag wordt de avond afgesloten met de 100 meter finale vrouwen (20:45 uur) en mannen (20:55 uur). Op zaterdag gaat het atletiekweekend om 12:00 uur verder met 100 meter horden. Bovendien staan er op zaterdag verschillende finales op het programma: 800 meter finales vrouwen (14:35 uur) en mannen (14:50 uur), 200 meter halve finale vrouwen (15:40 uur) en mannen (15:55 uur) en aan het eind van de middag de 400 meter horden finale (17:55 uur).

Op zondag staat er minstens zo’n mooi programma te wachten. De dag start om 11:10 uur met de 110 meter horden (mannen meerkamp). Zondag is finaledag! Want dan kun je de finale zien op 100 en de 110 meter horden en op de 200, 400 en 1500 meter. Kortom, een dag met veel atletiekspektakel.
Op deze site staat het schema van dag tot dag. Hier kun je het volledige schema van het NK Atletiek downloaden.

Bereikbaarheid en parkeren

Atleten en supporters uit het hele land reizen af naar SPRINT. De verwachting is daarom dat het erg druk zal zijn bij onze accommodatie. Kom zoveel als mogelijk op de fiets. Er is een fietsenstalling ingericht op de accommodatie van SPRINT. Voor de mensen die toch liever met de auto komen, zijn er twee parkeerterreinen beschikbaar op de Graaf Engelbertlaan en bij BondPark (Graaf Engelbertlaan 75) in Breda.

Toegankelijkheid

SPRINT vindt het belangrijk dat iedereen, met of zonder beperking, de kans krijgt om te sporten en met sport bezig te zijn. Tijdens het NK Atletiek is er voor mindervaliden een apart stuk gereserveerd op het terras van waaruit er goed zicht is op de wedstrijden. In de accommodatie is een mindervaliden toilet aanwezig en de accommodatie is goed bereikbaar voor rolstoelen. Op de parkeerplaats aan de Burgemeester de Manlaan (bij SPRINT, naast de hockeyvelden) zijn een paar parkeerplekken beschikbaar voor mindervaliden.

Paul Alberts: “Als SPRINT willen we met zoveel mogelijk atleten, supporters en bezoekers dit prachtige atletiekfeest vieren. We hopen jullie allemaal te zien op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 juli bij SPRINT, tijdens het ASICS NK Atletiek 2023. Tot dan!”