Pak Bredaille bij Dorpsloop Teteringen

Over precies drie weken staat de Dorpsloop Teteringen op de hardloopkalender. Een prachtige route die start en finisht bij de Dorpsherberg. Het is ook een van de vijf Bredase loopevenementen die meedingt voor de Bredaille.

De Bredaille is vorig jaar in het leven geroepen om prachtige hardloopwedstrijden in Breda in het zonnetje te zetten. Hardlopers die in 2023 meedoen aan minimaal drie Bredase loopwedstrijden, kunnen de Bredaille ontvangen. Op de site van de Bredaille vertellen verschillende hardlopers waarom zij meedoen.

Gijs

“Ik ben een bourgondisch hardloper mét serieuze doelen”, vertelt Gijs Boeren op de site van de Bredaille. “Samen met m’n hardloopmaatje zijn we altijd op zoek naar een nieuw doel. Dat kan een serieus trainingsdoel zoals een halve marathon zijn of een andere uitdaging zoals de Bredaille.” Lees hier het hele verhaal van Gijs.

Suzanne

“In de loop van 2022 heb ik aan meerdere wedstrijden meegedaan, omdat ik graag de Bredaille wilde bemachtigen”, beschrijft Suzanne Sep. “De Bredaille is voor mij de kroon op mijn harde werk en een bevestiging dat je in Breda en omstreken mooie hardloopevenementen hebt waar je aan kunt deelnemen.” Lees hier het hele verhaal van Suzanne.

John

“Op dit moment zit ik in de fanatiekste periode ooit wat hardlopen betreft”, legt John Smout uit over dat hardlopen al twee jaar het grootste deel van zijn sportleven inneemt. “Het idee van de Bredaille is laagdrempelig en hardlopen is écht voor iedereen. De Bredaille loop je niet om te winnen, maar om lekker te lopen. Het is een genot om Breda op deze sportieve manier te beleven.” Lees hier het hele verhaal van John.