Runningteam krijgt aandacht vanwege moderne trainingsaanpak

De moderne trainingsaanpak van ex-topatleet Gert-Jan Wassink zorgt niet alleen voor enthousiasme bij atleten van het Runningteam, het trekt ook de aandacht van de pers en media. Een paar weken geleden verscheen er een groot artikel in onder andere AD en BN DeStem. En pas geleden kwam ook BredaNu langs voor een toffe reportage. 


De reportage van BredaNu

Dat de trainingsaanpak van Gert-Jan Wassink resultaat oplevert, was de afgelopen maanden al goed te zien. Atleten van het Runningteam behaalden verschillende podiumplekken. Op het NK halve marathon in Breda haalde Chantal van Oudheusden bijvoorbeeld de 3de plaats (V45). Ook de snelle tijden laten de verbetering zien, zoals Matthias Bossenbroek die 15:55 rende op de 5 kilometer en Martijn de Ridder die in 2:36:06 op de marathon finishte.  

Gert-Jan is sinds 1 juli hoofdtrainer van het Runningteam. Hij maakt in zijn trainingsmethodiek gebruik van Cooper- en Zoladz-testen om individuele hartslag- en tempozones te bepalen. Deze zones worden gekoppeld aan de app TrainingsPeaks waarin iedereen voor zichzelf kan zien op welk tempo of op welke hartslag tijdens een training moet worden gelopen. Iedereen traint daarmee in zijn of haar eigen bereik. Blessures worden voorkomen en atleten zijn in staat om steeds een beetje sneller te lopen. 

Uiteindelijk hoopt SPRINT dat de wedstrijdatleten van het Runningteam zichzelf blijven verbeteren en daarmee steeds meer regionale en landelijke podiumplaatsen halen.

Loop jij graag wedstrijden, finish je de 10 kilometer sneller dan 48 minuten én wil je slim trainen met een groep gezellige mensen? Sluit eens bij ons aan tijdens een training! Hier vind je alle trainingstijden. Aanmelden kan via runningteam@avsprint.nl.